Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nejrychlejší sedan na Ringu? Jasně že Alfa Romeo Giulia QV...

David Bureš
Diskuze (39)

Italský sedan střední třídy je na Severní smyčce rychlejší než takové vozy jako Lamborghini Murciélago a Pagani Zonda C12 S.

Čas na Severní smyčce německého Nürburgringu se stává stále sledovanějším parametrem aut, tím spíš u těch sportovně laděných. Proto nepřekvapí, že na slavný okruh v pohoří Eifel vyrazila i Alfa Romeo se svojí novinkou, Giuliou Quadrifoglio. A dosažený čas opravdu stojí za to!

Už loni automobilka tvrdila, že Giulia QV objela Severní smyčku s časem 7:39, jenže tehdy pro to neexistoval žádný hmatatelný důkaz. Výrobce zkrátka nezveřejnil video, které by to dokazovalo.

Tentokrát se to ale změnilo a video s rekordní jízdou Giulie QV je na světě. A čas je dokonce ještě lepší než loni avizovaný. Automobil slavný okruh objel za sedm minut a 32 sekund, díky čemuž je rychlejší než Lamborghini Murciélago LP640 (7:40), Pagani Zonda C12 S (7:44) nebo třeba nové Porsche Panamera Turbo (7:38). Důvod v rychlejším čase můžeme hledat v použití osmistupňové automatické převodovky – loni uváděný čas byl totiž zajet exemplářem vyzbrojeným šestistupňovým manuálem, který je při snaze o co nejrychlejší jízdu nevýhodou.

Za volant auta poháněného dvakrát přeplňovaným šestiválcem o výkonu 375 kW a točivém momentu 600 N.m usedl jistý Fabio Francia, který pracuje jako testovací jezdec pro automobilky Alfa Romeo a Maserati. A jak přiložené video dokazuje, řídit nepochybně umí.

Časy na Nürburgringu sice nebývají zcela objektivní, protože některá „rekordní“ auta mají s těmi prodávanými jen málo společného – některá jsou vybavená ochranným rámem, jiná si zase pomáhají třeba slickovými pneumatikami, podívaná je to ale nadmíru zajímavá. A jak dobře víme, Alfa Romeo Giulia QV je pekelně rychlá, takže nemáme důvod jejímu času nevěřit.

David Bureš
Diskuze (39)
11. 9. 2016 14:07
Re: NENÍ TO DIVNÝ ? Bylo to opravdu sériové auto ?
Poustis se do nej, ale jaksi ti utekl predmet diskuse. Podvozek auta na videu je jako prkno. Se serii nema nic spolecneho. Na to staci sledovat jsk se auto chova, jak prenasi vahu.
10. 9. 2016 23:40
Re: NENÍ TO DIVNÝ ? Bylo to opravdu sériové auto ?
Sofer se trese, to je dukaz. Husty. Kamo slovenskej, jel si nekdy u vas na Slovakiaringu? Tam sou mista, kde se budes trast i v S-klase v comfort modu a to neni zadnej ultras okruh ;-)
10. 9. 2016 20:00
Re: NENÍ TO DIVNÝ ? Bylo to opravdu sériové auto ?
Na videu je jasne vidieť, že auto má aj prerobený podvozok - a to poriadne natvrdo. Šoféra trasie a nadhadzuje tak, ako keby išiel stovkou na rebriňáku!
10. 9. 2016 15:23
Re: Toto neni serie...
Ja jsem to auto jel, a to co pisu plati o race modu - jakmile aktivujes abs, zapne se stabilizace. A to auto je treba proti M2 vylozene vymekly ( nic proti tomu) a naklani se. Tohle se ani nehne a odskakuje... A zvuk takovej v serii neni. Uz ten predchozi cas na urovni 911 turbo byl podezrelej a tady vubec netusime o co jde. Info proste chybi...
Na macu neni problem si video plynule zrychlovat apod. Takze casy z NS lze brat vazne jen potvrzene s vesketym info.
10. 9. 2016 13:46
Re: NENÍ TO DIVNÝ ? A je to určitě sériové auto ?
Je a podle mne neni...