Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Neuvěřitelný létající Kamaz

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Soutěžní kamiony jsou opravdu neuvěřitelné stroje. Podívejte, co umí!

Krátké video ukazuje neobvyklý let rozjetého Kamazu. Být na palubě v tu chvíli by byl asi doživotní zážitek. Mimochodem, Kamazy letos (opět) ovládly slavnou dakarskou rallye, kdy v první pětce skončili hned čtyři.

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Avatar - Rubb
6. 2. 2014 06:28
Re: hmm...
Já myslím, že tady ta snaha byla, ale bohužel, Aleš Loprais to odmítl, má svou hlavu a nechce si nechat nic diktovat. Ale myslím, že Aleš to určitě pečlivě zvážil... Ono totiž jeden společný tým má i své nevýhody - někdo musí byt v týmu pilot no.1 - ten, komu se v určitém případě dá přednost před ostatními... a Aleš má ambice nejvyšší ;-)
Avatar - Ham.
5. 2. 2014 08:35
Re: hmm...
Souhlas, snad jenom mě napadá jestli by v situaci, kdy je málo peněz nebylo lepší dát je na jednu hromadu a podporovat jednu posádku na špičkové úrovni a mít větší šanci na dobré umístění, protože by bylo možné technicky takovou posádku daleko lépe podporovat. Viz to co naznačuje major, místy to trochu připomíná boj mezi tatrovkama navzájem.
Avatar - Rubb
5. 2. 2014 06:20
Re: hmm...
Přesně tak, není problém Kamazu, že si naše Tatra nedokáže zajistit podobný tým. Navíc tohle je problém i naší vlády. Tady nejsou peníze na nic, ne tak ještě na nějakou kloudnou podporu sportu. Myslím si, že zrovna Tatra by si to zasloužila. Nereprezentuje totiž jen naši republiku, ale i více než 100letý technický vývoj automobilů v České republice, naši tradici. Kamaz má velkou finanční podporu přímo od ruské vlády a takový sponzor, který by se tomu vyrovnal se hledá těžko... [odkaz]
Bohužel dnešní Dakar je o penězích a myslím, že žádný jiný stát než Rusko, nebude ochotný investovat do týmu na Dakaru, takže na podobný obrázek a výsledky si musíme zvyknout. Na druhou stranu uznávám De-Roye (ikdyž ten má velkou podporu Iveca, proto odešel od Dafu, který finanční boj s Rusama odmítl dál uskutečňovat), ale hlavně Kolomého a Lopraise, že se dokáží takovémuto profitýmu postavit a třeba je i potrápit a některou RZ i vyhrát... ;-)
Já hlavně doufám, že Tatra vyhraje svůj nejtěžší zápas a to je přežití sametové revoluce, která nás připravila mj. i o Pragu a Liaz. Proti tomu je Dakar procházka růžovým sadem, tam není důležité vyhrát, ale zúčastnit se). Nicméně vypadá to, že Tatře konečně svítá na lepší časy ;-)
Avatar - Ham.
5. 2. 2014 00:53
Re: hmm...
Což ovšem není problém Kamazu, ale Tatrovky.
4. 2. 2014 23:07
Re: hmm...
Jenže Kamaz měnil po každé etapě nápravy. I loni. Na to Tatra neměla prostředky.