Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kamaz dodá dalších 200 elektrických autobusů pro Moskvu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Kamaz zvítězil ve výběrovém řízení na dodávku dvou stovek elektrických autobusů pro dopravní společnost Mosgortrans, zajišťující hromadnou dopravu v Moskvě.

Kamaz podle podmínek výběrového řízení dodá dvě stovky elektrických autobusů během roku 2020 a zajistí jejich servis po dobu 15 let. Záruční doba na tyto elektrické autobusy má činit nejméně čtyři roky.

Autobusy s 30 sedadly pro cestující mají mít minimální přepravní kapacitu 85 pasažérů. Kamaz pro zatím nezmiňuje přesné specifikace této série vozidel, ale uvádí, že každý z těchto autobusů bude mít na levé straně karoserie umístěn znak Moskvy a na pravé straně pak logo společnosti Mosgortrans.    

Dodávky dvou stovek elektrických autobusů Kamaz pro Moskvu budou rozděleny do několika etap. První z nich představuje deset vozidel nové generace, jejichž předání se má uskutečnit během února. Poslední etapa má proběhnout do 31. srpna roku 2020.

Kamaz poprvé vstoupil na moskevský trh s elektrickými autobusy v roce 2018. Tehdy vyhrál výběrové řízení na dodávku první stovky vozidel a 31 nabíjecích stanic. V roce 2019 bylo do Moskvy dodáno dalších 100 elektrických autobusů a 38 nabíjecích stanic. V současnosti je v Moskvě již 19 linek, na nichž jsou využívány elektrické autobusy Kamaz. Tato vozidla zde denně přepraví kolem 150.000 cestujících.  

Zdroj: KAMAZ PTC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme