Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kamaz a Rusnano rozvíjí spolupráci v oblasti baterií pro elektromobily

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Kamaz věnuje stále větší pozornost alternativním pohonným systémům a díky partnerství se společnosti Rusnano získal přístup k moderním bateriím pro elektromobily, na jejichž dalším vývoji se bude rovněž podílet.

Zástupci společností Kamaz a Rusnano podepsali v polovině dubna roku 2019 dohodu o strategickém partnerství v oblasti vývoje a výroby moderních baterií pro elektrifikovanou dopravu.

Dohoda má podle materiálů společnosti Kamaz vytvářet základ pro realizaci společných projektů na rozvoj elektrifikované dopravy v Rusku a vývoj systémů skladování elektrické energie založených na lithium-iontových bateriích. Zároveň se má spolupráce zúčastněných společnosti přesouvat na novou globální úroveň.

Kamaz má mít díky nové smlouvě exkluzivní podmínky pro nákup lithium-iontových baterií z produkce firmy Liotech-Innovations, patřící pod křídla společnosti Rusnano. Objem dodávek lithium-iontových baterií do montážních závodů a podniků společnosti Kamaz má být stanoven na základě potřeb klienta.

Společnosti Kamaz a Rusnano dále plánují spolupráci v oblasti vývoje a testování nových baterií různých typů pro elektrické autobusy a zároveň se mají společně podílet na jejich zavádění do sériové výroby.

Spolupráce se pak má vedle samotných baterií zaměřit i na rozvoj elektrifikované dopravy v Rusku, které mají být přizpůsobený požadavkům, potřebám a specifickým podmínkám jednotlivým regionům a zároveň splňovat mezinárodní požadavky na bezpečnost provozu.

Zdroj: KAMAZ PTC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme