Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Monster Pickup vs. Nissan GT-R a BMW M3

Michal Fokt
Diskuze (9)
Co myslíte - jaké auto dokáže nabídnout intenzivnější zážitky za volantem? 550koňový silniční supersport nebo 860k speciál pro pouštní rallye?

Nissan GT-R všichni známe. V aktuální verzi má výkon 550 koní (404 kW) při 6400 otáčkách a posílá na všechny čtyři kola točivý moment 632 N.m, jenž je k mání v rozmezí 3200–5800/min. V rukou dobrého řidiče dokáže nabídnout skutečně nevšední zážitky za volantem, efektní drifty nevyjímaje.

Zkuste si to představit - letíte s gétéerkem liduprázdnou silnicí, vinoucí se pouští, užíváte si každou zatáčku i následnou zdrcující akceleraci z ní. Pak se rozhodnete dát si na chvilku "voraz" a zatímco se kocháte okolím, s ohlušujícím řevem vám těsně nad hlavou proletí něco nepřirozeného - ani tajný prototyp vojenského letadla, ani UFO... Z oblaku prachu se vynoří speciální truck, upravený pro pouštní závody a za jeho volantem náhodou sedí expert na tenhle typ soutěží "Ballistic" B.J. Baldwin. A možná proto, že jste dobře stavěná brunetka v minišatech a na jehlových podpatcích, dostanete nabídku na svezení.

Tahle bestie s logem Chevrolet na přídi patří do nejvyšší závodní specifikace Trophy Truck, což je taková F1 off-roadového závodění. Má turbodmychadlem přeplňovaný small block Chevy 458, aktuálně s výkonem přes 860 koní a točivým momentem 940 N.m, jenž jde možná trochu překvapivě pouze na zadní 17" kola, jejichž tlumiče mají neskutečný zdvih 66 cm.

I přesto, že Monster Trophy truck váží 2,9 tuny, disponuje působivou dynamikou - čtvrtmíli zvládne za 12,1 s a rozjede se až na 233 km/h. Na létání v dunách je to určitě víc než dost a když BJ pořádně hrábne do strun, 254litrová nádrž mu v závodním tempu vystačí na 233 km ostré jízdy, což je prakticky litr na kilometr! Buďte si jistí, že se šestipístkové brzdy Brembo docela ohřejí, aby tuhle bestii zkrotily, když ze stovky zastaví na 45 metrech.

...takže si asi umíte představit, o čem tohle video bude a rozhodně si jej nenecháte ujít. :-)

Michal Fokt
Diskuze (9)
8. 4. 2013 22:51
na tom pickupe
By som sa velmi rad povozil.urcite viac zabavy ako cestne sportaky.kolko asi stoji taka uprava? Hm...asi az ked budem velky resp. Si uzivat svajciarsky dochodok na slovensku :-)
7. 4. 2013 20:58
VOCOŽETOJAKOGO?
Mno, jako reklama pěkná, ale kdo jezdil s GT-R, tak ví, že v těch loďkách se fakt řídit nedá a druhá kravina, že to monstrum nemá homologaci pro normální silniční provoz, takže srovnávají nesrovnatelné. Jinak bych do toho nevlez ani za nic, nechat se pomlátit jak v tanku. Ale jezdí s tím pěkně chlapec, klobouk dolů. GT-R rulezz.
6. 4. 2013 11:31
Re: trapárna
nj...evropa je jinde...

[odkaz]
5. 4. 2013 04:07
DŽÍTÍ-AR
<3 :-) Moc krásna Hi-Tech hračka :-) :-!
Avatar - beibej
4. 4. 2013 23:48
trapárna
výrobce limonády nemá dost vlastního image tak ho zkouší krást od Nissanu a BMW. Jinak ta změna povrchu z kamení na písek a po dvou záběrech zpět je dost do očí bijící amatérismus. Vidlácko buranský chování prasete za volantem pickupu asi image moc nepozvedne. Nemůžu si nevzpomenout na reklamní potíže offroadů ve francii. No holt evropa je jinde.