Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Osmiletá Ruska řídí Audi, její rodiče to natáčí

David Bureš
Diskuze (66)
Mnozí rodiče učí své malé děti řídit auto ještě před tím, než získají řidičský průkaz. Rodiče z přiloženého videa za volant posadili svoji osmiletou dceru.

Osmiletá holčička z Ruska se díky svým rodičům učí řídit v Audi A6 minulé generace. Za volant automobilu se však neposadila na odlehlém místě, kde nehrozí nebezpečí srážky s jiným vozidlem, ale na běžné silnici, kde děvče během jízdy potkalo několik aut.

Rodiče jízdu děvčátka zdokumentovali pomocí přiloženého videa. Na něm je vidět, že děvče dosáhlo až rychlosti 100 km/h. Její otec jí přitom několikrát sáhne do řízení, aby zkorigoval směr, kam auto jede.

Podle dostupných informací se matce a otci osmileté holčičky natáčení její jízdy na veřejných silnicích nevyplatilo. Údajně se o ně zajímá ruská policie, rodiče mladé řidičky tak budou čelit několika obviněním.

David Bureš
Diskuze (66)
1. 3. 2013 22:29
Re: 8 let
Ok mozno som to blbo vyjadril, nepredstavuj si to ze som siel ako tamala navideu, bolo to na poli, polna cesta okolo stoziaru. A 1tka a 2jka.
Ale zapisalo sa mi to do pamate az dodnes
1. 3. 2013 22:25
Re: 8 let
No bolo to na poli okolo stoziaru, stryko pracoval v elektrovode a stavali stoziare. ...a bolo to kdesi pri frenstat po radhostem. Chodili tam na tyzdnovky.
Na ten volant si nepamatam, co si ale pamatam bolo, ze ma vtedy dievca ktore bolo s nami cca mojho veku porazilo v pocte uspesnych preradeni.
A este si pamatam ze s krcmach tam robili vajcove knedle a nevedel som sa toho dozrat, u nas na sk taketo jedlo ani nepoznaju
Avatar - ludeco
1. 3. 2013 09:52
Ono když dva dělají totéž...
...nemusí to být totéž. Jedna věc je když dítě pod dozorem jede po polňačce (taky jsem tak jel), nebo když dospělý učí dospělého základy (třeba rozjezdy) někde na opuštěném parkovišti. Druhá věc je, když někdo to samé dělá v provozu, to už je dost riskantní a sám bych se bál, stačí aby před auto vběhlo dítě nebo se nezkušený člověk za volantem něčeho lekl. Třetí věc je, že po vesnicích se běžně prohánění haranti auty, což mě tedy osobně jednou vyděsilo, když jsem čekal na autobus a na zastávku přijela Škoda Vanplus, ze které vyskočili dva kluci ve věku cca 10 let, tak malí, že ani jeden z auta nemohl pořádně vidět, natož pořádně šlapat na pedály. O agresivitě a způsobu jízdy ani nemluvím, samozřejmě bylo vidět, že nejsou na řízení zralí ani fyzicky, ani psychicky (brždění smykem, nečekané otáčení auta uprostřed rušné křižovatky, kličkování mezi auty, jízda přes trávník u rodinného domku vedle zastávky...). Já ale hlavně nechápu, jak může někdo zlehčovat to, že člověk co autem nejezdí a nemá ani autoškolu, by mohl být nebezepečný. Vždyť takový člověk (dítě) nemá prakticky žádně zkušenosti a myslím že nemůže být ani dostatečně odolný při řešení stresových situací, což ostatně není podstatná část lidí co jezdí denně... pořád se více přikláním k teorii Jeremyho Clarksona, že auta by neměli řídit lidé, které to nebaví, nebo jim to nejde, protože kdo je špatným kuchařem, taky nevaří... ;-\
Avatar - Dinar
1. 3. 2013 09:19
Re: Nejblbější a nejagresivnější národ na světě
Střílíš zcela mimo terč, vytýkáš mi něco, co sis do mých vyjádření sám vkládáš.
1. do role objektivního hodnotitele se zcela jistě nestavím, o objektivitě nepadlo z mé strany ani slovo, jde ryze o můj názor, můj pohled, proč je jaký je uvádím... čistě osobní zkušenost.
2. inteligence národa není vše... a říkám snad něco jiného? viz. má věta, že Čechy jako národ také necharektirizuje skupinka Patočkových žáků.
atd.

O tom, jaký je ten který národ v globální éře, kde se rozdíly mezi metropolemi stírají, jak co do životní úrovně, tak do způsobu života, je nejlépe poznat na venkově, a tím nemyslím jen vesnice. Způsob života ruského národa je postaven na hodnotách a principech velmi odlišných od těch našich, společnost funguje řízena z centra, vše se odehrává pádem shora dolů. Korupce není přívažkem systému, je to systém samotný. Můžem se bavit o tom, jestli jsou Němci parchanti a Češi tupí buřtožrouti a pivaři, ale způsob života a organizace společnosti je prakticky totožná, při hodnocení Rusů se dostáváš k do zcela jiné roviny problému, to že hlavní dojem z nich je, banda opileckých hovad, je důsledkem zcela jiných společenských mechanismů než jaké fungují v jakémkoliv jiném evropském národě.
1. 3. 2013 09:04
Re: 8 let
a volant si utáhnul v pohodě?