Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Pozor, letí upadlé kolo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Kompilace záběrů z ruských silnic a dálnic nabízí kuriózní a mnohdy velmi nebezpečné situace, jejichž hlavním viníkem je uvolněné kolo nebo minimálně prasklá pneumatika.

Sestřih nabízí nejrůznější nehody, v nichž figurují kola nákladních i osobních automobilů a k vidění je i traktor nebo autobus. Některé situace dokazují, jakou silou dokáže obyčejná pneumatika zdemolovat automobil, zatímco jiné působí komicky.

Upadlé kolo samozřejmě představuje prakticky vždy nepříjemnou dopravní nehodu, která může mít velmi tragické následky. Zatímco vozidlo, z nějž kolo upadne se většinou zastaví, tak samotné kolo pokračuje v jízdě a vzhledem k jeho hmotnosti je lepší se mu vyhnout.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - eLzyx
10. 4. 2016 23:26
Re: údržba?
před mým barákem parkuji pouze se svými auty. Takže nejde o pozůstatky krádeží kol cizích aut. Ty šrouby a další součásti tam prostě z nějakého auta odpadly.
10. 4. 2016 23:14
Výbuch
Koukám, že takový malý výbuch pneu u náklaďáku je něco moc příjemného.
10. 4. 2016 23:14
Re: údržba?
Není to spíš z krádeží?
Avatar - eLzyx
10. 4. 2016 17:12
údržba?
Nevím, co se děje, ale poslední rok nacházím před svým barákem čím dál tím víc kolových šroubů a matic. Včera jsem tam našel dokonce šroub pocházející nejspíše z tažného zařízení (soudě dle tvaru a pevnostní třídy). Sem tam se najdou i ráčny a háky z upínacích kurtů ... skoro mám ten pocit, že některá auta neviděla servis a STK desítky let.