Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Prototypy Mercedesu GLA se objevily v Dubaji

David Bureš
Diskuze (4)
Automobilky své vozy testují v různých částech světa. Technici Mercedes-Benzu třeba s připravovaným SUV GLA vyrazili do pouští nedaleko Dubaje.

Na dálnici poblíž Dubaje byly zachyceny dva prototypy chystaného Mercedes-Benzu GLA. Zamaskovaná SUV nejela po vlastní ose, nýbrž se vezla na korbě nákladního vozu.

Černý a stříbrný exemplář (barva karoserie se rýsuje pod jejich maskování) byly testovány v náročných podmínkách na nedaleké poušti, případně se na testování teprve chystaly. Automobilky své vozy zkoušejí v různých podmínkách, a tak natočení prototypů GLA nedaleko Dubaje není nijak překvapivé.

Sériové GLA použije platformu MFA s pohonem předních kol, kterou bude sdílet s již prodávanou třídou A a třídou B. Rozvor náprav by tak měl činit 2.699 mm.

Tvary vozu navážou na koncept GLA, který debutoval v Šanghaji, oficiální premiéra sériového SUV proběhne na podzim ve Frankfurtu nad Mohanem. O výrobu auta se postará německý závod Rastatt.

Vedle pohonu předních kol pro základní verze se počítá také s pohonem všech kol, který bude kombinován výhradně se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Nabídka motorů bude vycházet z třídy A a třídy B a bude mimo jiné zahrnovat turbodiesely GLA 180 CDI (80 kW), GLA 200 CDI (100 kW) a GLA 220 CDI (125 kW) a přeplňovaný benzinový dvoulitr GLA 250 (155 kW).

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Emel
12. 6. 2013 13:33
Re: Jo Dubaj
Mohla jim ho odnést voda :-)
Avatar - Stejsn
12. 6. 2013 11:46
WTF
"Barva karoserie se rýsuje" - jak se to dělá??? 8-s
12. 6. 2013 11:06
Re: Jo Dubaj
V Dunaji GLA asi zatím netestují, přece jen tak vysokou světlou výšku to mít nebude :-)
Avatar - Emel
12. 6. 2013 10:33
Jo Dubaj
Už jsem z těch povodní tak zblblej, že jsem četl "v Dunaji" a přemýšlel, jestli Dunaj teče přes Stuttgart.

PS: neteče, Dunaj teče asi 50km pod Stuttgartem. Ve Stuttgartu je Neckar, který se vlévá do Rýnu.