Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Sbírka luxusních aut sesazeného ukrajinského prezidenta Janukovyče

David Bureš
Diskuze (68)
Sbírka automobilů Viktora Janukovyče ukazuje, že tento bývalý ukrajinský prezident si oblíbil luxusní vozy z éry Sovětského svazu.

Během protivládních protestů na Ukrajině vyšlo najevo, že bývalý prezident Viktor Janukovyč si užíval opravdu luxusní život. V jeho opuštěném přepychovém sídle nedaleko Kyjeva byla vedle soukromého golfového hřiště a zoo objevena také sbírka luxusních automobilů.

Do opuštěné rezidence Mežyhirja zamířily o víkendu desítky lidí, aby si jej prohlédly. Přiložené video ukazuje Janukovyčovu garáž. V ní jsou zaparkována auta z éry Sovětského svazu, převažují luxusní modely značek GAZ a ZiL.

Na videu z garáže jsou vidět hned tři exempláře GAZu Čajka, včetně modelu s plátěnou stahovací střechou, nebo ZIL-4104, vyráběný v několika provedeních mezi lety 1985 až 2010, přičemž opět nechybí otevřená varianta.

Součástí sbírky je dále GAZ M20 Poběda, vyráběný mezi lety 1946 až 1958, nebo městské auto ZAZ 965, vyráběné v ruském městě Záporoží. Nechybí ani GAZ M21 se speciální registrační značkou GAZ 21.

Video přiložené pod článkem pak ukazuje garáž, kterou objevili aktivisté z krajně pravicového hnutí Pravý sektor. Podle jejich názoru se jedná o sbírku Janukovyčova syna.

Pokud se skutečně jedná o majetek syna uprchlého ukrajinského prezidenta, znamená to, že si oblíbil modernější vozy než otec. V opuštěném skladišti totiž stojí zaparkované vozy z posledních desetiletí. Mezi ně patří Volkswagen Phaeton, Mercedes-Benz SLS AMG nebo obrněné SUV Knight XV s desetiválcem pod kapotou. Zajímavostí je fakt, že všechna tato auta mají černou karoserii.

David Bureš
Diskuze (68)
26. 2. 2014 10:44
Re: Komunistická věrchuška káže vodu
:yes:
Avatar - Lonestarstate
25. 2. 2014 23:07
Re: Naivita
To je všechno hezké, ale plný Majdan lidí svítící mobilama není rozhodně Pravý sektor ani žádná jinák neonacistická bojůvka, které se tam samozřejmě taky pohybují a rády si přihřejí svojí polívčičku. Ostatně Pravý sektor plnej osmnáctiletejch spratků, sotva blokuje Janukovyčovi a jeho poskokům odlety ze všech letišť na Ukrajině, včetně těch na východě země. Nech na Ukrajincích, ať si zvolí svojí vládu bez strachu, že je někdo otráví poloniem.
Avatar - Lonestarstate
25. 2. 2014 23:04
Re: Komunistická věrchuška káže vodu
Ale má a moc. Na straně Janukovyče stála v době nepokojů pouze jeho vlastní strana regionů a dále hádejte kdo? Komunisté, samozřejmě. Jinak už nikdo.

Navíc celý tenhle východní blok zla stále řídí důstojník KGB Putin.
Avatar - Ronault.
25. 2. 2014 20:29
Re: Naivita
No to ano, ale proč tomu tak je a odkdy, to už nepíšeš. Za těch cca 80 let co uběhlo se tyto nevyrovnané vztahy Rusů a Ukrajinců nevyrovnaly. V podstatě na východě sílil vlil v Ruska a Rusů, prostor byl hladomorem Stalin odstranil miliony Ukrajinců a na západní Ukrajinskou část Ukrajiny se "kašlalo", viz dnes rozprostření příjmů.

Občas si říkám, že by to rozdělení ve dví nebylo od věci.

Vždy si vzpomenu na film H. Pavloské "Díky za každé nové ráno"
[odkaz] čemodan... >:D
Avatar - KubikCv
25. 2. 2014 16:12
Re: auta pěkná
Janukovyč není diktátor...
odkaz na pěknej článek na Neviditelným psovi [odkaz]