Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Subaru BRZ 2.0 AT v akci

Ondřej Chamilla
Diskuze (20)
Dá se říci, že video řekne více než tisíc slov. Vzali jsme tedy Subaru BRZ do jeho přirozeného teritoria, na zapadlou okresku, a vyzkoušeli jsme, co vše umí.

Video se připravuje ...

To, co umí Subaru BRZ nejlépe, je pobavit řidiče v zatáčkách. Rozhodli jsme se tedy udělat krátký videotest, kde bude vidět, jak tento vůz jezdí, a co vše se s úpravami STI změnilo. Jen připomeňme, že kompaktní sportovní vůz má pohon zadních kol, samosvorný diferenciál a atmosférický dvoulitr o výkonu 200 koní (147 kW). To je poměrně zdařilý recept na zábavu, což jde vidět i na našem videu.

Snažili jsme se ukázat, jak je auto v zatáčkách hravé, obratné, jak se dá řídit plynem a to vše bezpečně, v rozumných rychlostech. BRZ s vámi komunikuje každou svou součástí, stačí mu tedy naslouchat a pak se snadno podíváte na hranici přilnavosti pneumatik. Škoda, že na videu nejde pořádně vidět široký řidičův úsměv po každé ostřeji projeté zatáčce.

Více si o autě můžete přečíst v našem testu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (20)
Avatar - JDM
27. 5. 2014 23:07
Re: PARÁDA
jo video pěkný ale ta hudba je fakt příšerná >:D
Avatar - Enthusiastic.driver
27. 5. 2014 22:44
Re: To by mohlo být zajímavé srovnání s mojí Z4
Jsi si jistý, že ta čitelnost jde plně posoudit bez vypnuté stabilizace? :-) Jinak jel jsem obojím a poslední Z4 s motorizací 35i pro mě bylo jedním z největších automobilových zklamání. Je už to teda pár let, ale co si vybavuju, tak sice je v zatáčkách klidnější než BRZ, ale čitelnější určitě ne.
Avatar - Enthusiastic.driver
27. 5. 2014 22:36
Re: moc tabulek, málo akce
Aha, mi to právě znělo tak nějak příjemně, ale teď mi žena potvrdila, že to působí "jako kdyby četl". Tož asi máte pravdu :-)
Avatar - Zetti
27. 5. 2014 20:49
Re: To by mohlo být zajímavé srovnání s mojí Z4
já jsem reagoval na projev BRZ v zatáčkách, můj dojem je, že je Z4 o poznání čitelnější, klidnější, ale to může být tím, že stabilizaci většinou nevypínám. Taky si nemyslím, že se dá 200 koní řídit plynem, ale třeba to moc neumím :-O . Já už se čtyřkou moc nejezdím, nechávám si jí jenom jako sběratelský kousek.

Mimochodem, Z4 má papírové zrychlení za 6,6s.
Avatar - Emel
27. 5. 2014 20:03
Re: To by mohlo být zajímavé srovnání s mojí Z4
Samosvor není pro rozjezdy, samosvor je pro zatáčky.

Šestiválec má bonus většího krouťáku, zase ale možná stojí za větší váhou Z4, samo spolu s karoserií bez střechy. Co jsem četl / slyšel, tak Z4 není apriori sportovní auto, spíš GT...