Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Takto se vyrábí Škoda Octavia

David Bureš
Diskuze (27)
Snímek v šesti a půl minutách ukazuje, jak v Mladé Boleslavi probíhá výroba nejprodávanějšího auta na českém trhu.

Škoda nechává nahlédnout do zákulisí výroby modelu Octavia. Přiložené video je sestřihem výroby tohoto auta od lisovny, přes svařovnu, lakovnu a montáž jednotlivých prvků po jeho testovací jízdy.

Video ukazuje, že velká část výroby je automatizovaná. Roboti pracují v lisovně, svařovně i lakovně a pomáhají také při montáži. Na montážní lince však už velkou část práce obstarají lidské ruce.

Sériová výroba aktuální, třetí generace Octavie liftback byla zahájena v domovské továrně Škody v Mladé Boleslavi v prosinci 2012. Výroba kombi pak byla spuštěna v dubnu 2013. Začátek produkce Octavie III si tehdy vynutil jeden z historicky nejrozsáhlejších projektů modernizace a rozšíření hlavního závodu automobilky Škoda.

Kvůli zahájení výroby aktuální Octavie byla zprovozněna nová svařovna a plně automatické lakování vnitřku karoserie. V únoru 2013 pak zahájila provoz nová lisovna. Po modernizaci továrny vzrostla výrobní kapacita výrobní linky pro modely Octavia a Rapid z 800 na 1.200 aut denně.

Vedle výroby v hlavním závodě značky Škoda v Mladé Boleslavi sjíždí Octavia také z linek v Rusku (Nižní Novgorod), Indii (Aurangabad), na Ukrajině (Solomonovo), v Kazachstánu (Usť-Kamenogorsk) a nejnověji také v Číně (Šanghaj).

David Bureš
Diskuze (27)
20. 5. 2014 22:42
Re: Barva
Jestli tam nezůstal lak toho co to odřelo minimálně uz té bílé bych si na to vsadil, navíc u té bílé tam pak zůstávají nečistoty a je to kontrastní.
20. 5. 2014 20:48
Re: Barva
Keď ste si to všimli, pod autami tečie voda a je tam spodné odsávanie. Takže celý overspray je nasávaný podtlakom dole a na ďalšie karosérie sa nemá šancu dostať. Keď som ja lakoval autá ručne, v komore bol taký podtlak, že aj keď dvere do komory neboli zamknuté, jeden človek ich prakticky nedokázal zvonku otvoriť. Vo vnútri ale človek nič zvláštneho necítil, iba nasávanie vzduchu do podlahy.
Avatar - rohYpnol
20. 5. 2014 19:47
Re: NO TO ALE JEN NA OBRÁZKU !!
Jedna věc je morálka, druhou výkon a kvalita samotná. Já zas vím, že Čech je šikovnější a má větší výkon.

Někdo by to tu mohl potvrdit - v německých továrnách by např. měli mít méně přísné normotabulky, prostě vyrobí za stejný čas méně než v českých.
Avatar - Typhoon
20. 5. 2014 19:40
Re: Barva
To byla velmi, ale velmi hloupá a jedovatá poznámka. Samozřejmě nemá lak jako Ferrari, to bys za ty peníze ani nechtěl, nicméně má škodovka jeden z lepších laků. Omrkni někdy zblízka Hyundai, uvidíš celulitidu jak z reklamy na krém.
Avatar - Typhoon
20. 5. 2014 19:36
Re: Barva
Vyjádřím se jen k 1): pokud se podíváš na video ještě jednou a pořádně, uvidíš, že když se lakuje bílou barvou, je tam jen jedno auto. No a nahoru přece příjde horní BEZbarvý lak, takže tam už mohou jet různobarevné kastle jedna za druhou. :-!