Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ve FIA GT se vyhrává i jízdou po střeše...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Laurens Vanthoor udělal při závodě gétéček v Macau chybičku, jeho R8 narazilo do bariéry, vzneslo se a po dopadu vcelku slušnou rychlostí pokračovalo... po střeše. A vyhrál!

Městské okruhy jsou nekompromisní vůči chybám jezdců. To platí pro Monako stejně tak jako pro Macao, z něhož mají respekt i jezdci WTCC, natož pak ještě o kus rychlejších speciálů třídy FIA GT. Doplatil na něj i vedoucí jezdec hlavního závodu gétéček Laurens Vanthoor, jenž v pátém kole nejen že přišel o vedení, ale vzápětí se mu jeho R8 na výjezdu ze zatáčky lehce sklouzlo, narazilo do bariéry, ve vzduchu se otočilo, dopadlo na střechu a slušnou rychlostí si to pelášilo vzhůru koly dál po rovince.

Vantohoor z auta vystoupil nezraněn, ale dokonce jako vítěz! Závod byl po havárii zastaven, vzhledem k tomu, že došlo k dosažení potřebného časového limitu již nebyl restartován a jako konečné bylo vyhlášeno pořadí po čtvrtém kole, kdy byl Laurens ještě ve vedení.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - happy_driver
22. 11. 2016 09:55
***
Na celom videu je pre mňa zaujímavá len jedna vec - a síce zvuk motorov. :yes: Aký rozdiel voči bezpohlavnému zvukovému prejavu súčasných vozov F1. :no: