Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Výměna jezdců i formulí, aneb jak vypadá pit stop v jednotlivých disciplínách?

David Bureš
Diskuze (0)
Zatímco ve vytrvalostních sériích se v jednom autě střídá více jezdců, v šampionátu Formule E zase jeden pilot vystřídá dva monoposty.

Zastávky v boxech jsou nedílnou součástí mnoha okruhových šampionátů. Napříč jednotlivými sériemi se však „pit stopy“ významně liší. Přiložené video ukazuje jakým způsobem.

Začněme královnou motorsportu. Ve Formuli 1 bylo v minulosti povoleno tankování během závodu, které je však od roku 2009 kvůli bezpečnosti zakázáno. Pit stop je tak aktuálně primárně ve znamení výměny pneumatik, na které pro maximální urychlení procesu pracuje zhruba 14 lidí. Dva zvedají monopost (jeden vpředu, druhý vzadu), přičemž další dva ho z každé strany stabilizují ve vzduchu. Každé kolo mění tři mechanici, jeden odstraňuje použité, druhý nasazuje nové a třetí ovládá utahovací „pistoli“ na matice. Obvykle nechybí ani mechanik se startérem, který spustí agregát monopostu v případě jeho zhasnutí. Tyto osoby pak mohou doplnit další, které čistí pilotovi helmu nebo třeba upravují nastavení spoilerů. Někdejší „lízátkový“ muž, dávající pokyn k odjezdu, byl postupně nahrazen semaforem.

To v americké sérii Indycar během pit stopu pracuje na monopostu jen šest osob. Na výměnu jednoho kola připadá jeden mechanik, které doplňuje mechanik dotankovávající palivo a mechanik zvedající monopost. Sedmá osoba je pak „lízátkový“ muž, který pomocí tabule ukazuje závodníkovi, kde zastavit. Vedle toho tu však jsou ještě asistenti pomáhající s výměnou pneumatik, hasič nebo osoba vypínající přívod paliva z cisterny do vozidla v případě požáru. Ti však mohou stát až za zídkou, kde samotná zastávka probíhá.

Šest lidí pracuje také na speciálu série NASCAR, avšak v trochu jiném rozdělení. Na výměnu kol opět připadají čtyři mechanici, avšak na kole pracují dva. Jeden vyměňuje kolo, zatímco druhý utahuje matice, přičemž po výměně musí přeběhnout na druhou stranu auta a celý proces zopakovat. S nimi přebíhá i mechanik se zvedákem, který nejprve zvedne jednu stranu vozidla a poté druhou. Šestým členem týmu je doplňovač paliva. Sedmý mechanik pak může pomoci jezdci třeba otřením čelního skla. Osmá osoba v boxech je úředník NASCARu, který dohlíží na dodržování pravidel. Ostatní členové týmu opět stojí až za zídkou, mezi nimi jsou asistenti při výměně pneumatik, inženýr sledující nastavení vozu nebo vedoucí mechaniků, který má na starosti závodní strategii.

Přísná pravidla počtu mechaniků platí i ve vytrvalostní sérii World Endurance (24h Le Mans apod.). Během tankování a výměny pneumatik mohou na autě zároveň pracovat jen čtyři osoby, a tak se mechanici během zastávky v boxech různě střídají. Zároveň se maximálně dva mechanici starají o tankování, dva o čištění vozu (čelního skla a světel) a dva o výměnu pneumatik. V jednu chvíli je možné použít jen jednu dotahovací pistoli, a tak se mechanici různě prostřídají dle systému dané stáje. Další osoby mohou pomáhat jezdcům při jejich výměně, zatímco další mohou kontrolovat data. Když nastane nějaký zásadnější problém, vjedou vozy obvykle přímo do boxu (garáže), kde počet pracujících osob není omezen.

To zastávka v šampionátu elektřinou poháněných monopostů Formule E funguje naopak. Ve Formuli E se totiž nestřídají jezdci na jednom vozidle, ale jezdec během závodu vystřídá monopost – ten s vybitými bateriemi za nabitý. Při výměně mohou pilotovi pomáhat dva asistenti, zatímco třetí měří čas. Výměna monopostu je z důvodu bezpečnosti (aby se závodníkovi při spěchání něco nestalo) omezena na minimální délku, která se liší závod od závodu. Pneumatika se při tomto přesednutí může vyměnit pouze v případě jejího poničení.

David Bureš
Diskuze (0)