Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf R Evo: Nejostřejší legenda se představí v Pekingu

Jan Mička
Diskuze (113)
Verze R již nebude nejsilnější v nabídce Golfu. Pekingský autosalon odhalí něco ještě dramatičtějšího.

Dubnový autosalon v Pekingu bude premiérou zcela nové verze Volkswagenu Golf. Ta sebere prvenství dosud nejsilnější specifikaci R, která disponuje dvoulitrovým turbomotorem o výkonu 221 kW a pohonem všech kol. Pokud se informace britského Auto Expressu potvrdí, budeme mít brzy co do činění se specifikací R Evo.

Britský magazín získal informaci přímo od zdroje z automobilky Volkswagen. Prozatím se neví, zda Golf R Evo dostane silnější motor či jiný systém pohonu, počítá se však s razantnějším snížením hmotnosti. Karoserie by měla dostat karbonovou střechu, vyloučeny nejsou ani další díly z tohoto materiálu. Mohly by rovněž zmizet „zbytečnosti“ jako zadní sedadla, případně některé prvky komfortní výbavy.

Volkswagen by si přitom mohl vzít příklad z konceptu Audi TT ultra quattro, který se představil na loňském srazu GTI fanoušků u jezera Wörthersee. Zde se podařilo ušetřit více než 206 kilogramů pouze na karoserii, sedadla u Audi R8 GT ubrala dalších 22 kilogramů. Pokud však bude Volkswagen Golf R Evo určen pro běžné smrtelníky, takto razantních úprav se pravděpodobně nedočkáme.

Jan Mička
Diskuze (113)
Avatar - BruceWayne
25. 1. 2014 08:52
white label 24.01. 20:35
:-) Ronault má pravdu, jsi jak ženská ... ta taky chce mít poslední slovo >:D Hezký den
Avatar - JDM
25. 1. 2014 00:30
Re: Golf vs. ostatní...
Každý hh je auto použitelný pro normální cestování některý více některý méně a je jen na tobě co tě láká víc. Více zábavy znamená méně komfortu a naopak . Jasný pokud máš doma dvě malý děti , často cestujete a dovolenkujete tak kupovat si na to MRS je totálně vedle , na tohle se prostě nejvíc hodí Golf o tom se hádat nebudu .
Avatar - white label
24. 1. 2014 20:35
Re: white label dnes 12:53
Logicky vycházím (pouze) z toho, co jsi zde k tomu napsal, jiné/další informace k tomu nemám. Pokud máš nějaké, které můj nabytý dojem vyvrací, sem s nimi.
Avatar - BruceWayne
24. 1. 2014 19:57
white label dnes 12:53
Nic jsi nepochopil >:D no nic, život internetu jde dál ;-)
Avatar - Ham.
24. 1. 2014 15:03
Re: Asi by bylo lepší ty články opisovat pečlivěji
Údajně se ten stejný pán co je citovaný v Autocaru dohaduje s vedením jestli "jenom" 460 hp nebo rovnou 500 hp. Obojí je podle něj možné. Ale bourá to prý karty marketingu, protože nové Audi TT RS plus nebo jak se to bude jmenovat by už moc nebezpečně lezlo do teritoria R8. Takže prý spekulují jak posunout novou R8 ještě výš než zatím plánovali. To ale asi zase leze už do celokoncernové hierearchie a otevírá otázky, co Lambo etc. Nemají to jednoduché, přeplňované motory jdou rychle nahoru a už i ty největší atmosféry začínají mít honičky.....