Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf SCRC od Prodrive je specialita pro čínský rallye šampionát (2x video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britský Prodrive má za více než třicet let existence na svém kontě pěknou řádku závodních speciálů. Mezi zástupce aktuální produkce této společnosti patří mimo jiné i tento soutěžní Volkswagen Golf.

Prodrive se v současnosti v případě okruhových závodů naplno věnuje spolupráci se závodním oddělením automobilky Aston Martin, zatímco v případě vozů pro soutěže se stále věnuje úpravám vozů značky Subaru, i když již na vrcholné úrovni WRC a pak má ve svém portfoliu i Volkswagen Golf SCRC, který byl vyvinut a poprvé představen již v roce 2014.

Tento soutěžní speciál vychází ze zkušeností společnosti s vývojem vozů právě pro WRC, ale na rozdíl od nich je určen pro šampionát CRC (Chinese Rally Championship), čemuž odpovídají i jeho specifikace.

Volkswagen Golf SCRS využívá standardní skelet sedmé generace sériového pětidveřového hatchbacku, který je náležitě vyztužen a doplněn o ochrannou klec, která plně vyhovuje i standardům FIA pro WRC. Nárazníky a blatníky z kompozitních materiálů doplňují standardní ocelové panely karoserie.

V přídi vozu je uložen přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec z produkce koncernu Volkswagen s 35milimetrovým restriktorem a maximálním plnícím tlakem omezeným na 2 bary. Tato pohonná jednotka disponuje výkonem přes 221 kW (300 k), který míří na všechna čtyři kola prostřednictvím šestistupňové sekvenční převodovky Xtrac a samosvorných diferenciálů vpředu i vzadu.

Podvozek vozu využívá vpředu i vzadu zavěšení kol McPherson, které doplňují ve třech směrech stavitelné tlumiče Prodrive Öhlins s hydraulickými dorazy. Pro asfaltové soutěže jsou osazeny brzdy AP Racing s kotouči o průměru 355 mm vpředu i vzadu a 18palcová kola ATS, zatímco pro šotolinu jsou určeny kotouče o průměru 300 mm v kombinaci s 15palcovými koly ATS. Brzdové třmeny jsou vždy čtyřpístkové na obou nápravách.

Volkswagen Golf SCRC s celkovou délkou 4110 mm, šířkou 1820 mm a minimální hmotnosti 1200 kg je skutečně úspěšným závodním vozem, který od svého představení v roce 2014 zvítězil v jedenácti ze třinácti akcí, v nichž startoval a má na svém kontě dva mistrovské tituly z Chinese Rally Championship z let 2016 a 2015.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)