Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen počítá s další generací Beetlu, vyrábět bude i koncept Dune

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Ačkoliv se zdálo, že Volkswagen Beetle to má spočítané, nyní se objevily informace, že se pracuje nejen na další generaci automobil, ale dokonce na zvýšené verzi po vzoru konceptu Dune.

Podle dřívějších informací chtěl Volkswagen definitivně pohřbít model Beetle, nakonec se tak však nestane. V rozhovoru pro Autoblog.com se totiž zástupce Volkswagenu Dr. Heinz-Jakob Neusser nechal slyšet, že zcela nový Beetle dorazí do tří let, a to na platformě MQB. Očekává se rovněž elektrická a hybridní varianta a prý nebude chybět ani emotivní design.

Volkswagen rovněž oznámil, že plánuje nabízet produkční variantu konceptu Beetle Dune, který byl představen minulý rok na severoamerickém autosalonu. Do prodeje by vůz měl jít již počátkem příštího roku, bude tedy postaven na stávajícím Beetlu. K pohonu konceptu sloužil přeplňovaný dvoulitrový turbomotor o výkonu 156 kW ve spojení se šestistupňovou automatickou převodovkou DSG, přičemž roztáčena byla pouze přední kola. Podstatou automobilu je však drsnější vzhled se zvětšenou světlou výškou.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)