Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo 2016 bude sportovnější a s lepší technikou

Michal Fokt
Diskuze (33)
Německý Auto Bild přináší zajímavé informace o příští generaci Volkswagenu Polo. Má "dospět" a mohl by se objevit v dosud nevídaně širkoé škále karosářských verzí.

Současný Volkswagen Polo je za polovinou svého produkčního cyklu a německý Auto Bild už nahlédl do křišťálové koule a přináší informace, týkající se jeho nástupce, jenž má dorazit přibližně za dva roky. Současný model lze v rámci kategorie povětšinou dost moderně a mladistvě působících malých vozů považovat za až překvapivě konzervativní a "dospělý" a jeho nástupce má jít v tomto ohledu ještě dále.

Nový model má být prý ještě mnohem dospělejší vůz, avšak se sportovnějším designem, než má současné Polo. Očekávejte výraznější sklon čelního skla, plošší střechu a delší rozvor náprav. Ba co víc, nabídka by se neměla omezit pouze na hatchbacky, německý týdeník spekuluje o široké škále karosářských verzí, počínaje otevřeným Speedsterem až po "allroadové" CrossPolo.

Není zcela zřejmé, nakolik jsou tyto spekulace podložené, každopádně Auto Bildem nastíněná škála výhradně přeplňovaných pohonných jednotek se zdá být přece jen uvěřitelnější. Základem bude litrový tříválec s 66 a 81 kW, jehož alternativou se stane trio "tédéíček" 1,4 l s 55, 66 a 77 kW. Tím by Volkswagen měl pokrytu většinu trhu, ale přidá ještě tři výkonné benziňáky. Motor 1.4 TSI bude mít 110 kW a 250 N.m, jednotka 1.8 TSI poskytne 136 kW a 250 N.m a pro sportovní Polo bude vyhrazen 170kW dvoulitr s 370 N.m.

Následují informace o snížení váhy o 70 kg, prostornějším interiéru a nepřeberném množství elektronických asistentů včetně samočinného nouzového brzdění ve městech, detekce chodců, monitorování mrtvého úhlu, přisvěcování do zatáček, adaptivního tempomatu, parkovacích systémů a v neposlední řadě i mirror-link pro komunikaci se smartphony. Zpráva se však překvapivě nezmiňuje o dříve ohlašovaných verzích plug-in a CNG, takže bude asi dobré brát je obě s rezervou.

Michal Fokt
Diskuze (33)
10. 9. 2014 21:59
Re: Tady nam nekdo maze med kolem huby
... mně je jedno kdo to dělal. Je to fotka z mediabanky VW a za správnost odpovídají VW lidi, ať to pro ně dělal kdokoliv. O to ale nejde. Neberu to jako komplot, nebo záměr. Vadí mi, že nám je podsunuta počítačová animace a přitom to měly být fotky. Vadí ten princip, že mi někdo lže a ukazuje mi něco, co reálně neexistuje. Co když nám podsouvají i jiné věci, které poznat nejdou, nebo je poznat neumím? Takovéhle praktiky ve mne důvěru v tuto značku nevzbuzují, ačkoliv vozem VW jezdím a jsem s ním max. spokojen.
Zkus si někdy vyfotil třeba motorový prostor a interier na výstavě aut, pak si vyfoť stejné sériové auto. To se teprve budeš divit, kolik najdeš rozdílů - a to jsou jen rozdíly viditelné...
;-)
Avatar - šmoula nešika
10. 9. 2014 16:44
Re: KDOVÍ JESTLI PRO VÁS PŘEDLUŽENÝ EVROPANY VŮBEC BUDE....
To jo. O pár zájemcích a majitelích HH něco vím. Vím, že většinou (ti léty zkušenější) nechtějí zbytečné kompromisy; chtějí za svoje peníze výkonné auto, co je podrží v táhlých zatáčkách a s mrštností se proplete kruhovými objezdy. Jiní (mladší) zase něco víc old school, méně výkonu, více divočiny. Polo GTI těžko nabídne druhou možnost a první mu už jen samotný kult Golfu GTI a třídní příslušnost nedovolí. Je to praštěné. A v Čechách bez šance. Ale v cizině kdoví... Každopádně - ta výše popsaná rovnice kulhá u levnějších verzí na všechna kola. Uvidíme. Bulvárně znějící spekulace a plány jsou dneska in.
10. 9. 2014 15:06
Re: KDOVÍ JESTLI PRO VÁS PŘEDLUŽENÝ EVROPANY VŮBEC BUDE....
jj s tím souhlas. :yes: ;-)
10. 9. 2014 15:04
Re: Tady nam nekdo maze med kolem huby
A teď si představ, že ten obrázek mohl dělat někdo úplně jiný, než VW a že prostě jen udělal obyčejnou chybu.
Ne všecko, co se ti nelíbí, musí být komplot zločinného koncernu, snad to pochopíš.
Avatar - GregorZV
10. 9. 2014 14:55
Re: Víc položit přední okno
tak to hej, ale niekto preferuje malé a mrštné auto :-) a to Polo spĺňa!