Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswaqen Polo: Chystá se plug-in hybrid a verze na CNG

Michal Fokt
Diskuze (1)
Volkswagen se k faceliftu Pola staví téměř jako k novému modelu. Už příští rok nabídku obohatí hybridní verze a také vůz na stlačený zemní plyn.

Automobilka z Wolfsburgu to má nějaké popletené. Ještě v nedávné minulosti jsme tu měli nové generace nejmenovaných aut, u kterých byste byli ochotní přísahat, že jde o pouhý facelift a nyní tu máme opačný extrém - pětileté auto, které už by normálně bylo zralé na výměnu, prodělává omlazení a změn je tolik, jako má jen málokterá nová generace. Řeč je o současném Volkswagenu Polo, jenž v březnu v Ženevě projde důkladným faceliftem zejména technického rázu.

Nejprve přišly informace o nových motorech, následovaly aktuality, týkající se výrazných změn u sportovní verze GTI a nyní tu jsou zvěsti o dalším rozšiřování nabídky. V roce 2015 by Polo mělo dostat plug-in hybridní ústrojí TwinDrive, přičemž se nemá jednat o systém, jenž dostane Golf GTE. Důvodem takového plýtvání je, že současné Polo ještě nestojí na platformě MQB, ale na starší PQ25, s níž tato technika není kompatibilní.

Informace tím pádem nejsou k dispozici žádné, s výjimkou prostého faktu, že z elektrické sítě dobíjené auto zvládne krátké jízdy (zpravidla 40-50 km) čistě na elektřinu a až poté funguje vůz jako klasický hybrid. Volkswagen nicméně naznačuje, že systém Pola dokáže využít benzinový i naftový motor, nicméně z hlediska výrobních nákladů a konečné ceny se pravděpodobnější jeví použití zážehového TSI. Další novinkou v nabídce bude příští rok Polo TGI, schopné jezdit kromě benzinu i na stlačený zemní plyn. Ani v tomto případě ale zatím nejsou k dispozici bližší informace. K odtajnění by mělo dojít až v příštím roce.

Michal Fokt
Diskuze (1)
1. 2. 2014 01:15
Cena
Super, teď jen aby to nezabili cenou. Kdyby se dostali cca na cenu dieselu, myslím, že by měli postaráno o odbyt.