Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo: Edice oslavující 40 let modelu

Tomáš Dusil
Diskuze (4)
V současnosti druhý nejmenší Volkswagen právě završil čtyři desetiletí své existence. Volkswagen představil limitovanou edici oslavující toto výročí. Jmenuje se prostě Polo 40th Anniversary.

První generace Pola spatřila světlo světa v roce 1975. Technicky byla spřízněná s malým Audi 50, které se stalo na dlouhá léta prvním a zároveň posledním Audi segmentu B. Od té doby Volkswagen prodal po celém světě více než 14 miliónů kusů malého Pola.

Zajímavé je, že až do příchodu generace z roku 1994, která byla od základu nová, hrálo po stránce technické úrovně Polo ve své třídě spíše druhé housle. V porovnání s Fiatem Uno, Peugeotem 205 či Renaultem 5 a později Clio působilo tehdejší Polo hodně usedle a skoro by se dalo říci, že zastarale. Což je paradox, když vezmeme v úvahu úroveň tehdejších golfů, které byly naopak vždy (až na malé výjimky) na špičce své třídy.

Pro sběratele

V rámci oslav vyrobí Volkswagen pouhou tisícovky vozů 40th Anniversary. Na výběr bude několik barev včetně oranžové metalízy, kterou nenajdete na žádném jiném Volkswagenu. Součástí nabídky budou také lakované kryty vnějších zpětných zrcátek či zatmavené zadní skupinou svítilny. Nebude chybět ani plaketa na blatníku v kombinaci s číslem vozu na prazích.

Vůz bude jezdit na 16palcových kolech „Portago“, speciálních pro Polo. V sérii budou diodové hlavní svítilny a lesklá maska chladiče. V kabině pak zaujmou hliníkové pedály a také černo-oranžové čalounění sedadel. Standardem budou pokročilé bezpečnostní systémy.

Cena v Německu činí 19.950 eur (přibližně 540.000 Kč). To je o 1.119 eur méně, než kolik by zákazník zaplatil za stejně vybavený obyčejný model Pola. Přesná cena vozu v ČR zatím nebyla stanovena.

Tomáš Dusil
Diskuze (4)
Avatar - BIGPAPA
10. 8. 2015 07:23
hmmmm
česká cena se ví.... minimálně od doby vzniku článku....

zákaznická cena vč. DPH: 378.900,- Kč

zdroj: www.volkswagen.cz
Avatar - white label
9. 8. 2015 23:22
Re: Oranžová Honey metalíza
VW (aspoň na svých stránkách) nikde netvrdí, že ta oranžová je jedinečný odstín pro tohle Polo, tedy v rámci VW.

P.S. Jinak jsem viděl naživo jak tu Magmu, tak Honey a Honey mi přijde jako lépe trefený odstín.
Avatar - GregorZV
9. 8. 2015 19:14
Re: Oranžová Honey metalíza
Presne tak!! predtým malo CrossPolo Oranžovú Magma a teraz po FL je to oranžová Honey :-) takže neviem kde spravili chlapi z VW chybu - alebo nepoznajú VWlastné portfólio :-)
Avatar - white label
9. 8. 2015 18:42
Oranžová Honey metalíza
"Na výběr bude několik barev včetně oranžové metalízy, kterou nenajdete na žádném jiném Volkswagenu."???
Realita je taková, že na výběr je pouze 6 odstínů barev (bílá, bílá perleť, černá perleťová a metalické - stříbrná, béžová a oranžová) včetně oranžové Honey metalízy, kterou si tohle Polo Original "vypůjčilo" od aktuálního CrossPola, stejně jako béžovou Titanium metalízu.