Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Milovníci kombíků zbystřete! Volkswagen potvrdil příchod Arteonu Shooting Brake

David Bureš
Diskuze (84)
V době klesajícího zájmu o kombíky výrobci hledají různé možnosti, jak k nim zákazníky opět přilákat. Jako řešení se jeví sportovně tvarované shooting braky.

Ještě před loňským příchodem Volkswagenu Arteon se delší dobu spekulovalo o tom, že nástupce (Passatu) CC dorazí vedle fastbacku také v další karosářské variantě. Automobilka nyní tyto zprávy skutečně potvrdila, nabídku doplní Arteon Shooting Brake!

Příchod sportovně tvarovaného kombíku střední třídy byl nenápadně oznámen na výroční tiskové konferenci, na níž Volkswagen tento týden zveřejnil obchodní výsledky za loňský rok a představil plány pro blízkou budoucnost.

Bližší informace o Arteonu Shooting Brake však výrobce zatím neuvolnil. Datum příchodu na trh je tak zatím ve hvězdách, stejně jako obchodní označení. Přídomek Shooting Brake se ale jeví jako logický.

Základ bude shodný jako u fastbacku, což znamená platformu MQB a na poměry Volkswagenu velice dynamickou příď. Naopak na motorové paletě se stále ještě pracuje, vyloučen není ani příchod šestiválcového motoru! Vidlicový nebo řadový šestiválec se pod kapotu Arteonu podle všeho nevejde, místo toho by tak do útrob měla zamířit „VR6,“ tedy šestiválec s úzkým úhlem válců vidlice. Takový motor se v případě schválení dostal i do již prodávaného fastbacku.

Arteon Shooting Brake je tak dalším důkazem, že automobilky hledají možnosti, jak zatraktivnit poněkud nudná kombi. Zájem o ně klesá, patrně i kvůli tomu, že zákazníci raději dávají přednost SUV. A právě kombi se sportovním tvarem se ukazuje jako řešení, o inspiraci shooting braky u svých kombíků hovoří Opel (Insignia ST) nebo Audi (chystané A6 Avant). Naopak Mercedes se s jedním takovým autem rozhodl rozloučit, CLS Shooting Brake se nové generace nedočká, kvůli nízkým prodejům.

David Bureš
Diskuze (84)
Avatar - Blue Sun
17. 3. 2018 07:51
Re: Jen
V reálu je ještě horší a v jiných barvách, než té zlaté, přímo zoufalý.
17. 3. 2018 00:05
Re: Ostatně Arteon dle mě
jj souhlas, je to jak říkáš, člověk je nadšen zvenku a uvnitř...passat :-|
Avatar - Hammunasakra
16. 3. 2018 23:49
Re: U nás se jich vzhledem k segmentu
Jasná volba? No může bejt [odkaz] :-)

Bacha i tenhle příspěvek se ti zapisuje do bilance = kam pudeš až tu nebudeš potřeba = sedět v jednom kotli se Zemanem = to si snad nezasloužíš ani ty >:-[]

Hele tohle je takovej povedenej konkurent nepovedenýho Arteonu [odkaz] a lepší má snad i ty barvy = pro tebe třeba High Chroma Red ;-)

Četli ste poslední srovnávačku Sup vs dražší Arteon? Horší časy v pružnosti = Arteon potvrdil odpovídajícně vyšší spotřebou >:-[]
Co už hlava nebere = je drtivej rozdíl v klimatizaci = to už hlava fakt nebere >:D

Fakt těžký se bít za ve všem nepovedenej Arteon :-)
Avatar - white label
16. 3. 2018 22:55
Re: U nás se jich vzhledem k segmentu
Ona ta černá nakonec (podle něj) není jen výrazná, ale navíc taky jasná.... >:D
Avatar - Hammunasakra
16. 3. 2018 21:13
Re: U nás se jich vzhledem k segmentu
No přesně! >:D

Řikám co je konkurence = Camry a Avalon a nejspíš Camry = 13 barevnejch možností = přesnějš 10 + 3 dvoubarevný verze ;-)

A když jako konkurenci vytáh white = oba víme že WHITE! Je to jen pár příspěvků = 20:17 = Když WL vytáh Lexus = tak ty to zkusíš hodit na mě :yes: >:-[]

Fakt to přeháníš = s tou neobjektivitou překrucovánim a vytrhávánim = a hodně

No když neumíš ani počty ze základy = spočítat nabídku barevnejch možností Camry vs Arteon = tak to je zlý :-)

Takže proč ty? Se ti fakt Arteon tak líbí? Seš tak oslněnej jeho technikou? Jeho cenovou výhodností? Proč se snažíš ho hájit? :-|

Je to barvama i technicky i interiérem = no to víš sám. Takže jo = radši třeba i ten Lexus nebo někdo Jag nebo.. ale fakt nic nic nic nehraje pro Arteon. Ani ty barvy ;-)