Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen: Škoda bude ve skupině se značkami VW a Seat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)
Německý výrobce automobilů Volkswagen potvrdil, že značka Škoda se v rámci reorganizace koncernu stane součástí nově vytvořené skupiny zaměřené na masový trh s označením Volume, která bude zahrnovat rovněž značky VW a Seat.

Podle agentury AP bude za tuto skupinu značek zodpovědný nový generální ředitel Herbert Diess. Reorganizaci ve čtvrtek schválila dozorčí rada.

Koncern již ve čtvrtek oznámil, že své značky rozdělí do skupin nazvaných Volume, Premium a Super Premium. Neupřesnil však, jaké značky budou jednotlivé skupiny zahrnovat.

Diess uvedl, že do skupiny Volume budou kromě značek VW, Seat a Škoda patřit rovněž lehké užitkové vozy a divize Moia zaměřená na moderní dopravní služby, jako je například sdílení automobilů.

Skupina Premium bude zahrnovat značku Audi a skupina Super Premium značky Porsche, Bentley, Bugatti a Lamborghini, píše agentura DPA.

Dozorčí rada ve čtvrtek rozhodla, že Diess nahradí v čele koncernu Matthiase Müllera. Diess byl doposud šéfem značky VW. S řízením skupiny značek zaměřené na masový trh mu nyní bude pomáhat provozní ředitel, který bude mít na starosti každodenní záležitosti a který zatím nebyl jmenován, napsala agentura AP.

Diess na tiskové konferenci prohlásil, že Volkswagen musí výrazně zrychlit tempo při rozvoji aktivit v oblasti elektrického pohonu, automatizace řízení, digitalizace a nových služeb. Uvedl rovněž, že zváží prodej některých aktiv.

Nového generálního ředitele podpořil předseda vlivné závodní rady Volkswagenu Bernd Osterloh. "Jsme přesvědčeni, že s Diessem máme na palubě správného muže," napsal v dopisu zaměstnancům.

Osterloh měl přitom v minulosti s Diessem opakované spory kvůli jeho snaze o snižování nákladů značky VW. Šéf závodní rady v této souvislosti Diesse mimo jiné obvinil, že se snaží využít skandál kolem manipulace s měřením emisí naftových vozů jako záminku pro rušení pracovních míst.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)
Avatar - _Karel_
15. 4. 2018 22:53
Re: podle mě
Ale BMW jako značka pořád prémiová je. Bez ohledu na nějakou 318d.
O prémiovosti Touaregu není nejmenších pochyb. I když se mi taky nelíbí.
Avatar - beibej
15. 4. 2018 22:47
Re: podle mě
Ono ani takový BMW 318d není moc prémiové.
Avatar - _Karel_
15. 4. 2018 22:43
Re: Skupina Premium
A myslíš, že totéž nefunguje už teď? To přece nesouvisí s nějakým veřejným pojmenováváním skupin.
Avatar - Emel
15. 4. 2018 22:19
Re: Nová pozice Schade?
Ne, jasně že ne... o Volume nemůže být žádná diskuse, může být diskuse kde se udělá ta druhá čára.

Kdyby byl VW v nějaké Super Volume nebo něco takového, tak by to mohl být nějaký signál vůči trhu, takhle se evidentně jedná jen o interní organizační opatření a uznání statu quo.
Avatar - rokyta.p
15. 4. 2018 22:11
Re: Skupina Premium
Mi to smysl dává. Budou mít společný vývoj klíčových komponentů, průzkumy trhu nebo marketingovou strategii. Udělají malý Group pro každý segment a člověk nebude mít kam uniknout. Unifikace a gloalizace budou ušetřené peníze.