Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen T-Roc přijede i jako kabriolet! Ukazuje první skicu, kdy se jej dočkáme?

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Nejnovější SUV německé automobilky dorazí se stahovatelnou střechou co nevidět. Výrobu pohostí závod v Osnabrücku, kde staví Tiguan či Cayman a aktuálně vypomáhají s lakováním Fabií.

Projekt kabrioletu T-Roc dostal v rámci koncernu Volkswagen zelenou, což pro německou automobilku znamená stavbu prvního SUV v tomto karosářském provedení. Auto začne vznikat v první polovině roku 2020 v závodě v Osnabrücku, do jehož modernizace společnost investuje asi 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun).

První skica zatím mnoho detailů neprozrazuje, je ale pravděpodobné, že vzhled automobilu nebude třeba výrazně měnit. Už "běžný" T-Roc patří mezi designově výrazná auta, kabriolet tak bude pomyslnou třešničkou na dortu. Volkswagen zatím neprozradil, kdy se o voze dozvíme více informací.

Právě do roku 2020 chce značka po celém světě nabízet na 20 modelů kategorie SUV. Není divu, vždyť takového Tiguanu se prodalo již 720.000 kusů, což vůz řadí do desítky nejlépe prodávaných aut a trojice nejžádanějších SUV.

Očekává se, že za dva roky budou prodejní objemy Volkswagenu tvořit ze 40 % SUV. T-Roc se mezi evropskými zákazník dočkal vřelého přivítání, pár měsíců od zahájení prodejů registroval Volkswagen už 40.000 objednávek.

Výrobu kabrioletů obstará závod v Osnabrücku, který si vyžádal nemalou investici na modernizaci technologií, logistiky a montážních linek. Po úplném naběhnutí výroby se počítá se stavbou 20.000 automobilů ročně. Aktuálně má závod asi 2300 zaměstnanců a za loňský rok vyprodukoval 76.000 vozů VW Tiguan a Porsche Cayman. Stejná fabrika aktuálně vypomáhá Škodovce s lakováním nových Fabií.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - JGucci
26. 2. 2018 11:48
Re: Střecha
Tak platena strecha je lehčí, jine vyhody neznam. Clovek musi mit strach, ze mu to nekdo prorizne nozem, vjezd do mycky je problem (alespon u starsich modelu, jak je to ted , netusim )

No vypada to na platenou. Pevna skladaci se do kufru jako u Eose nevejde. A na targu to bohuzel taky nevypada.

U minule mx-5 meli lide moznost volby - a pevna skladaci strecha tu platenou v prodejich prevalcovala
Avatar - JGucci
26. 2. 2018 10:23
Střecha
Velka skoda, ze, neponechali strechu targa, jako na konceptu:(( platena strecha ma mnoho nevyhod. Toto by bylo pro me idealni auto - na zimu 4x4 a v lete sundat targa strechu:) Bohuzel s platenou strechou v nasich podminkach nepouzitelne.
Avatar - GregorZV
26. 2. 2018 10:13
Re: T sa píše ako T
>:D >:D >:D >:D haha možno hej
26. 2. 2018 10:07
T sa píše ako T
No, tak nakoniec možno prídu aj s verziou T-sciROCco... >:-[]