Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW láká na příchod T-Rocu. Menší bratr Tiguanu se představí už tento měsíc

David Bureš
Diskuze (10)
Německá značka v oblasti módních SUV a crossoverů trochu zaspala, a tak nyní tuto ztrátu postupně dohání. Už brzy nabídku SUV dále rozšíří.

Volkswagen podobně jako další automobilky postupně rozšiřuje svoji nabídku SUV. V Americe začala prodávat velký Atlas, v Ženevě debutovala evropská verze nataženého Tiguanu (tzv. Allspace), která se začne prodávat v září. A nyní se chystá na premiéru sériové verze modelu T-Roc. Ten se veřejnosti poprvé představí na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, k jeho odhalení ale už dojde tento měsíc, ve středu 23. srpna.

Ještě předtím však automobilka začíná lákat na příchod tohoto vozu, když pomocí zveřejněného videa zveřejnila několik detailů o této novince. Designově (hlavně v oblasti přídě) bude navazovat na koncept T-Roc z roku 2014, na rozdíl od něj ale bude mít konvenční pětidveřovou karoserii. Právě přední partie mají být proti jiným Volkswagenům hodně odlišné a mají se stát poznávacím znakem auta.

Ve srovnání s ostatními modely značky bude chtít T-Roc nabídnout více šmrncu. Proto se počítá s možností dvoubarevné karoserie nebo výraznými odstíny karoserie, jako je žlutá či oranžová. Uvnitř se zase objeví zrnitější čalounění ve stylu pohovek nebo rovněž výrazné zbarvení. Přiložené video pak prezentuje i různé zajímavé obložení z udržitelných materiálů. Podobně jako ve větších modelech bude možností digitální přístrojový štít, který použije inovovanou grafiku jako v novém Polu.

Z dřívějších zpráv vyplývá, že T-Roc bude sdílet platformu MQB s Audi Q2, s nímž bude spjat i shodným rozvorem, o délce 2,6 metru. Dříve zveřejněné fotografie zamaskovaných prototypů pak dokazují, že i celková silueta obou vozů bude nápadně podobná. Na délku má T-Roc měřit zhruba 4,35 metru. Proto se mu před potvrzením jména říkalo Golf SUV, protože bude podobně velký jako slavný kompakt.

Co se týče motorů, tak T-Roc bude dalším důkazem přezbrojování Volkswagenu na nové agregáty. Nabídka zážehových jednotek totiž bude stát na přeplňovaném tříválci 1.0 TSI a novém čtyřválci 1.5 TSI Evo, který se jako první objevil v golfu. K dispozici ale budou rovněž dvoulitrové turbodiesely, přičemž vybrané motory bude možné kombinovat se sedmistupňovým DSG nebo pohonem všech kol. Na rozdíl od jiných výrobců se tak Volkswagen nechce spoléhat jen na předokolku.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - fOE
2. 8. 2017 07:59
Re: neříkám, že bude super
Kriste Jezisi, ja myslel ze tohle uz jsme probrali :-(
Avatar - 3_diamanty
1. 8. 2017 22:14
Re: neříkám, že bude super
ale to robi aj niro.. ktore kludne moze zobrat zakaznikov soulu alebo nejakemu zakladnemu sportagu... uz som to minule pisal ... ze vzdy sa lepsie na trhu "bojuje" s dvoma alebo troma podobnymi modelmi ako len s jednym jedinym ... lebo vo vysledku aj tak vsetko skonci v jednom a tom istom kosi

takisto arteon moze zobrat zakaznikov passatu ale to vobec nevadi... a vw tym nepride ani o cent ;-) ... rovnako ignis moze zobrat zakaznika swiftu ... alebo baleno zoberie zakaznika swiftu ale suzuki to tiez vobec nemusi mrziet... ;-)
Avatar - 3_diamanty
1. 8. 2017 22:08
Re: Yeti
suhlas... yeti bol velkostne sikovny... a mal aj vlastne caro.... vlastnu charizmu a vizaz ktoru si si nepomylil s nicim ... ale karoq je uz docela dalsia globalna nuda aj ked nepopieram ze vizualny pokrok tam je ... len uz je to zase vsetko take sterilne miestami az ... a aj to meno karoq je kusok hruza ... akoze bollywood hadr... zlata yetina.. este na nu budeme radi spominat
Avatar - 3_diamanty
1. 8. 2017 21:59
Re: neříkám, že bude super
crosspolu golfu sporstvanu ... tych zakaznikov urcite par zoberie ale nakoniec vsetko skonci aj tak v jednej kapse.... ;-)
Avatar - 3_diamanty
1. 8. 2017 21:46
super
velkostne by to mohlo byt fajn .... lebo tigi je uz predsa dost velky a cenou tiez nie zrovna najdostupnejsi ... a zase nic mensie SUVeckove vw stale nema zatial co konkurencia tu uz davno ryzuje ... takze tu mu zakaznici stale unikaju k vitaram mokke a 500X a podobnym kuskom ... a to su tazke straty .. tak snad novy T-roc to uz napravi... inak aj to meno sa mi paci... uz ziadne leguany tiguany tajguny a touaregy .. ale konecne nieco ozaj aj menom velmi sympaticke a zvucne a tak nejak aj chlapske :yes:

PS: uz arteon ma velmi milo prekvapil... vw zda sa nasiel v sebe predsa aj nejake tie emocie a kusok odvahy co sa ceni .... takze T-rocu zacinam tiez verit ze to bude dalsi skvely "zasah" ... ktory sice neviem preco prichadza az tak neskoro ale to je uz jedno... hlavne ze prichadza