Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S60 2007: Mírný facelift

Ladislav Čermák
Diskuze (18)
Střední řada švédských limuzín dostává v polovině modelového života několik optických retuší, nové barvy a tužší podvozek

Designéři švédského Volva přilili do žil modelu střední třídy trochu omlazujícího elixíru ve stylu "mírné zlepšování dobrého". Přepracovali totiž volitelné spoilery obou nárazníků i víka zavazadelníku, lehce poupravili tvar nárazníků, do přepracované masky umístili větší logo a do zpětných zrcátek zapracovali boční blikače. Do seznamu volitelných barev přibyly odstíny stříbrná Electric, modrá Orinoco a červená Maple, individualizace bude pokračovat přes nové vzory litých kol Nodus (7x16), Tucana (7,5x17) a Eudora (8x18). Výraznou bezpečnostní vzpruhu představují nově nabízené aktivní bixenonové světlomety, natáčející se až o 15º oběma směry.

Uvnitř čekají nové dekorační panely z "prostorově" broušeného hliníku, které se objeví mj. na volitelném sportovním volantu spolu s perforovanou sportovní kůží. Za příplatek bude k dispozici exkluzivní "hodinkový" design přístrojů, známý již z dosavadního modelu S60 R a také nedávné novinky S80. Individualisté si smlsnou na novém čalounění z kontrastní dvoubarevné kůže s kontrastním obšíváním.

Mírné úpravy se nevyhnuly ani podvozku, který nyní nabízí ztužené tlumiče i pružiny, spolu se zesílenými stabilizátory s pevnými silentbloky zvětšující torzní tuhost vozu o 25 %. Podle konstruktérů došlo k radikálnímu zlepšení jízdních vlastností, aniž by utrpěl komfort. Zbyteko použité techniky zůstává nezměněný, což svědčí o vysokém mínění vedení automobilky o dosavadní pozici "es-šedesátky" na trhu.

Ladislav Čermák
Diskuze (18)