Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks představí novou generaci řady FH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Volvo Trucks odhalí na začátku září během slavnostního ceremoniálu nová Volva FH a FH16.

Volvo Trucks již na svém webu spustilo odpočet k premiéře nových nákladních vozidel řad FH a FH16. Ta se uskuteční během slavnostní akce ve středu 5. září v 21 hodin v Göteborgu. Paralelní akce se mají konat v Madridu, Birminghamu, Paříži, Rotterdam a Bruselu. Navíc bude možné sledovat celou událost prostřednictvím přímého přenosu na webu společnosti Volvo Trucks.

Představení nových vozidel Volvo FH a FH16 je pro švédskou společnost velmi důležitým krokem. Prezident Volvo Trucks Claes Nilsson k uvedení novinky řekl, že Volva řady FH téměř dvě dekády poskytovala dopravcům bezpečnost, efektivní dopravu a vysokou kvalitu a jejich nástupci mají být lepší ve všech třech oblastech.

Volvo Trucks uvádí, že nikdy předtím neprovádělo před uvedením nového modelu s řidiči a dopravními firmami tak důkladné testy s cílem vytvoření dokonalého nákladního vozidla, odpovídajícího požadavkům jeho uživatelů.

Podle Volvo Trucks se mají nová vozidla řad FH a FH16 nabídkou komfortu na palubě a svou ovladatelností přibližovat osobním automobilům. Důkazem má být krátký snímek, zveřejněný společností před několika dny, v němž provazochodkyně Faith Dickey přechází po laně mezi dvěma jedoucími kamiony.

Do slavnostní premiéry novinky hodlá společnost Volvo Trucks uvolnit několik detailů, které se týkají především techniky novinky. Jako první se tak představuje nové nezávislé zavěšení předních kol IFS (Individual Front Suspension) vyvinuté pro těžká nákladní vozidla s levostranným řízením.

Systém IFS představuje skutečně nezávislé zavěšení předních kol, kdy se vibrace a pohyby jednoho kola nepřenášejí na to druhé. Nové řešení přední nápravy má dodat řízení mnohem více citu a přesnosti a zároveň zvýšit komfort v kabině.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Rubb
23. 8. 2012 18:29
Re: To je bomba!
Určitě parádní věc a opravdová inovace. Akorát montovat se bude podle mého pouze na silniční specifikace. Ta světlá výška mi přijde dost malá na to, aby se to dostalo třeba i na sklápěče 6x4 apod.
Jinak nezávisle zavěšené nápravy mají kromě Tatry i některé dakarské speciály Ginaf viz [odkaz] hezky je to vidět na té fotce kde stojí vedle sebe - jeden má tuhou přední nápravu, druhý nezávisle zavěšenou. Říkal jsem si, kdy se něco podobného dostane i do sériové výroby... Navíc tato náprava by mohla být díky lepší světlé výšce i na stavebních podvozcích ;-)
Avatar - Bubáq
23. 8. 2012 08:19
To je bomba!
Konečně nějaká - a pořádná - inovace!