Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks získalo ocenění red dot product design award (Video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volvo FH ve své nové generaci zaujalo odborníky na design. Ti nové generaci těžkého nákladního vozidla udělili prestižní ocenění red dot product design award.

V rámci letošního ročníku red dot design award byla udělena ocenění v 19 kategoriích a celkem bylo přihlášeno 4.662 produktů a návrhů od výrobců, designérů a architektů z 54 zemí. Nové Volvo FH získalo prestižní cenu v kategorii 16, zaměřené na automobily a dopravu.

Nový zástupce společnosti Volvo Trucks uspěl v letošním ročníku red dot design award díky trvanlivému a funkčnímu design. Zástupci automobilky přijali respektovanou cenu z jedné z nejvýznamnějších designérských soutěží na světě jako ocenění několika let tvrdé práce a poctu kreativitě svých designérů.

Nové Volvo FH podle svých tvůrců vypadá, jako by bylo v plném pohybu. Tento dojem vytvářejí linie a tvary panelů kabiny, například horní hrany podběhu kola, která je vykloněna dopředu a dolů. Oceněn byl v rámci red dot design award vedle exteriéru samozřejmě i interiér, který je navržen kolem řidiče a nabízí ve srovnání s předchůdcem více prostoru i propracovanější ergonomii.

Oslavy vítězů letošního ročníku red dot design award se má 1. června v Essenu během slavnostního večera zúčastnit více než 1000 hostů ze světa designu, průmyslu, politiky a medií.

Oceněné Volvo FH bude spolu s ostatními vítěznými produkty součástí speciální výstavy v red dot design muzeu v Essenu pořádané od 2. do 28. července. Po skončení výstavy bude začleněno do stálé expozice muzea a bude její součástí alespoň jeden rok.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)