Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo V70 2012: Malý facelift pro velké kombi

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Švédské Volvo V70 si zajde na plastiku, drobné změny zasáhnou exteriér, interiér i použitou techniku.

Nečekejte ale žádnou revoluci, jde spíše o cizelování. Koneckonců, zejména v domovském Švédsku je V70 velmi oblíbená, takže žádných radikálních zásahů není třeba. Uvnitř ovšem bude novinek více, posílí také turbodiesel D5.

Nejvýraznějším novým prvkem vnějšího designu budou zpětná zrcátka. Ta jsou aerodynamicky optimalizována a mají podobný tvar jako u menší řady 60. Svítí v nich výhradně diody. Jinak se modernizovaná V70 od té předchozí příliš neliší. Pouze v paketu R-Design najdeme na předním nárazníku chromovaný rámeček a nová kola.

Uprostřed palubní desky má trůnit integrovaná obrazovka, která slouží jako výstup navigace a audio systému. Nahradí jak výklopný displej v horní části, tak i malý monochromatický pod výdechy ventilace, který už působil značně archaicky. Dojde rovněž k přemístění některých ovladačů na středové konzole a tlačítka ke spouštění motoru, jakož i k úpravám větracích otvorů.

A konečně technika. Zatím je známé pouze to, že dvakrát přeplňovaný pětiválcový turbodiesel D5 objemu 2,4 l posílí ze současných 151 kW (205 k) na 158 kW (215 k). Spotřeba se určitě o nějaký ten decilitr sníží, v současnosti činí v kombinovaném režimu 6,4 l nafty na 100 km.

Nové Volvo V70 se začne prodávat nejdříve na konci léta, na podrobnější specifikace je tedy ještě dost času.

Ve fotogalerie jsou snímky aktuálního provedení - model 2011

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - salamoon
12. 4. 2011 21:22
takze
snad najlepsi interier dodrbu po vzore novej rady 60 :-(

"super"

edit: tak som si precital prispevok od Rae,a musim s ulavou napisat,ze take hrozne ako v 60tke to nieje... :-)
12. 4. 2011 18:53
... zmeny by som "drobne" rozhodne nenazval. :)
Volvo V70 (rovnako ako XC70 a S80) dostava okrem toho, co bolo v clanku spomenute, aj safety features z rady 60. Cize Pedestrian detection, City Safety, Adaptive Cruise Control.

ZDROJ: [odkaz]

Taktiez interier vyzera ovela OVELA lepsie. Priam uchvatne. :-)

ZDROJ: [odkaz]