Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo vypustí 100 autonomních vozů na čínské silnice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Volvo patří mezi nejvýraznější společnosti v oblasti vývoje autonomních systémů řízení automobilů a nyní se v Číně připravuje na rozsáhlý experiment.

Volvo plánuje v Číně spuštění jízdních testů stovky automobilů s autonomním řízením v běžném silničním provozu za účasti místních řidičů a to včetně měst, rychlostních silnic i dálnic.

V nadcházejících měsících mají podle materiálů automobilky začít jednání se zainteresovanými čínskými městy, ochotnými poskytnout potřebná povolení i svou infrastrukturu k jízdním testům autonomních vozidel značky Volvo.

Volvo věří, že zavedení autonomního řízení automobilů přispěje k výraznému snížení dopravních nehod i znečištění ovzduší a zároveň ke zvýšení plynulosti provozu. Řidičům pak má umožnit využít čas za volantem k jiným činnostem.

Testy automobilů s autonomním řízením v běžném provozu mají posloužit automobilce k dalšímu vývoji systémů, ale zároveň mají demonstrovat výhody této techniky vládám států po celém světě a přispět k urychlení změn prováděných v jejich legislativě za účelem umožnění legálního provozu těchto vozů.

Podle nezávislého výzkumu mají vozy s autonomním řízením potenciál výrazně snížit počet dopravních nehod. Volvo uvádí, že až 90 procent všech nehod je způsobeno lidskou chybou, kterou autonomní řízení v podstatě vyloučí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - praděda7
9. 4. 2016 18:09
Re: Aha
Každá správná ženská by přidala plyn, pustila volant a dala si ruce na oči... ;-)
Avatar - praděda7
9. 4. 2016 18:04
Re: Fanastický nápad
To zařídí skupina "doražečů" zaplacených pojišťovnami... ;-)
9. 4. 2016 14:40
Re: Aha
Vy byste sa v podobnej situacii ako rozhodli?
Avatar - WinDiesel
9. 4. 2016 11:13
Re: Fanastický nápad
Srazit a uklidit. Co když nebudou mrtví ale jen zranění? Kdysi někdo někde napsal že v případě letecké nehody je pro pojišťovnu výhodnější když nejsou zranění ........ :-(
Avatar - WinDiesel
9. 4. 2016 11:11
Re: Aha
Jo tam je lidí k zabití dost a nikdo si nedovolí ani písknout ..........