Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo představuje uživatelské rozhraní pro autonomní vozidla (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Švédská automobilka Volvo se již připravuje na příchod autonomních vozidel. Nově ukázala rozhraní IntelliSafe Autopilot, které má zajistit bezpečné přenechání řízení samotnému automobilu.

Podle Volva je zásadní podmínkou pro spolehlivé fungování technologie autonomního řízení bezpečné a bezproblémové předání kontroly nad vozem. Pokud se tedy chcete zbavit zodpovědnosti za řízení, můžete tak udělat přes nově vyvinutí rozhraní IntelliSafe. V rámci tohoto systému můžete přepínat mezi režimem běžné jízdy a autonomního řízení pomocí speciálních pádel na volantu.

„Pokud vůz najede na trasu, v rámci níž je možné využívat autonomní řízení, palubní systém zobrazí na informačním displeji zprávu o tom, že je Autopilot připraven k použití. V tom samém okamžiku začnou blikat také kontrolky na pádlech volantu,“ říká zpráva Volva. Režim autonomního řízení pak řidič aktivuje přitažením obou pádel. Autopilot v tu chvíli potvrdí, že převzal kontrolu nad vozem.

Když už není možné autonomní řízení nadále využívat, řidič je vyzván, aby začal aktivně řídit. Na displeji se objeví odpočet v rozsahu šedesáti vteřin. Pokud nedojde k převzetí kontroly nad vozem, vůz sám bezpečně zastaví.

Nový Autopilot IntelliSafe značky Volvo bude poprvé k dispozici ve stovce vozů Volvo XC90, které se v roce 2017 začnou pohybovat v ulicích Göteborgu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Avatar - euro89
7. 10. 2015 09:59
Re: Proč?
Auto, které tě doveze do hospody i vyzvedne, už je na světě asi 100 let. Jmenuje se Taxi. :-!
6. 10. 2015 16:52
Re: Proč?
A proč ne ? Mě se to líbí. To chci. :yes:
6. 10. 2015 13:16
Re: Proč?
ale když si můžu vybrat tak si věci dělám po svém. Ke všemu ty jedničky a nuly nepotřebuju. Všeho s mírou ;-)
A kdybych si mohl vybrat, tak nějaký ostrov bych bral, nepovažuju to za pohoršení si. Akorát bych tam nechtěl být sám ;-)
Avatar - Blue Sun
6. 10. 2015 12:58
Re: Proč?
Tak to abys šel na nějaký opuštěný ostrov... >:D >:D
Tady už dávno nejsi svým pánem.
6. 10. 2015 12:50
Re: Proč?
Tvůj optimismus ti neberu ;-) Ale já chci být svým pánem a né být ovládán a být v moci jedniček a nul :-)