Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vrátí se brněnský autosalon už příští rok?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Veletrhy Brno (BVV) po tříleté pauze příští rok obnoví pořádání mezinárodního veletrhu Autosalon. Dohodly se na tom se Sdružením automobilového průmyslu a Svazem dovozců automobilů. Autosalon se v Brně naposledy konal v roce 2013.

BVV pořádání dalších ročníků odvolaly kvůli malému zájmu zastoupení jednotlivých značek na českém trhu. V Praze se konají každoročně dvě akce, výstava Autoshow, kde se prezentují převážně dealeři jednotlivých značek, a pak motoristická slavnost Legendy v bohnickém areálu.

Dnes uzavřená rámcová smlouva počítá s tím, že se sdružení autoprůmyslu a svaz dovozců stanou gestory veletrhu. Automobilky se na akci budou prezentovat na úrovni importérů nebo výrobců, tedy ne jen prodejců. Autosalon se uskuteční za účasti minimálně 20 automobilových značek a dovozci nebo výrobci se závazně přihlásí do 30. října letošního roku.

"Dlouhodobě usilujeme o to, aby se veletrh na jaře příštího roku konal na výstavišti v Brně a byl reprezentativní přehlídkou nejen pro finální výrobce vozidel, ale také pro dodavatele dílů a příslušenství. Věřím, že bude také oslavou současných úspěchů automobilového průmyslu v České republice. Věříme, že dnešní dohoda vytváří dobré podmínky pro zájem ze strany vystavovatelů, a že autosalon opět přiláká desítky tisíc návštěvníků," uvedl viceprezident Sdružení automobilového průmyslu Pavel Juříček.

Svaz dovozců očekává zastoupení většiny významných světových značek doplněných řadou doprovodných programů. "Autosalon v novém pojetí s prezentací nastupující generace vozidel s pokročilými elektronickými systémy umožní široké veřejnosti shlédnout vše na jednom místě," dodal tajemník svazu dovozců Josef Pokorný.

Poslední ročník Autosalonu v Brně navštívilo 80.000 lidí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
14. 9. 2016 11:28
Autosalon
Nechci být pesimictický, ale nevěřím tomu že se ještě někdy bude autosalon konat. Koneckonců autosalony se bohužel všude po světě ruší a to i ty věhlasnější než je ten Brněnský. Ale třeba se stane zázrak a skutečně se těch 20 značek najde, ale spíš to dopadne tak, že se zase na poslední chvíli většina značek odhlasí.