Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie ČR převzala 20 nových Passatů 3,6 FSI pro dálniční hlídky

Diskuze (88)
Na dodržování povolené rychlosti budou dohlížet další Passaty, které dnes Policie ČR převzala v Ostravě.

Zástupci autorizovaného prodejce značky Volkswagen Auto Heller s.r.o. a dovozce Import VOLKSWAGEN Group s.r.o. předali dnes Policii ČR flotilu 20 vozů Volkswagen Passat 3,6 FSI 4Motion, která rozšíří současný vozový park vozidel Passat R36 dohlížejících na pořádek na českých dálnicích a silnicích první třídy.

„Velmi si vážíme toho, že flotilu dálničních policejních speciálů tvoří opět právě vozy značky Volkswagen,“ říká Petr Janeba, vedoucí divize Volkswagen osobní vozy společnosti Import VOLKSWAGEN Group. „Passat 3,6 FSI 4Motion je vrcholné provedení nejprodávanějšího dováženého modelu ve střední třídě… Pro svoji službu na českých dálnicích je jako stvořený,“ dodává Petr Janeba.

Policejní stíhací vozy: Vítězem tendru je VW Passat

Passaty v policejním tendru porazily Opely Insignia OPC (soutěžil dealer Auto Dobrovolný V.M. s.r.o.) a Volva S60/V60 (nabídka od A. Charouz, spol. s r.o.). Konkurenční nabídku předložil také sám importér Volkswagenu, nakonec ale zakázku se svými Passaty získal ostravský dealer.

Policie měla poměrně striktní požadavky. Dodávku 20 aut tvoří polovina sedanů a polovina kombi. Dalšími podmínkami byla rychlost alespoň 250 km/h, výkon přes 190 kW, pohon všech kol a automatická převodovka. Vedle účastníků soutěže mohly kritéria splnit také Škoda Superb 3,6 FSI 4x4, BMW 330i xDrive nebo Mercedes C 350 4Matic.

Policejní Passat projel přes svodidla do protisměru

Flotila dálničních stíhačů se díky novým vozům rozšíří víc než dvojnásobně. Nová dvacítka vozů totiž ve službě doplní současných 15 sedanů VW Passat R36, které policie provozuje od konce roku 2008. Nové Passaty povezou na palubě měřicí a dokumentační technika od dodavatelů, jako jsou společnosti MTX a RAMET C.H.M. Dvě stovky policistů už v lednu absolvovaly školení na mosteckém polygonu, kde absolvovaly teoretické i praktické školení zaměřené na řízení nových služebních vozů.

Passat je nejprodávanějším zahraničním vozem střední třídy na českém trhu. Od roku 1991 se u nás prodalo už více než 38 tisíc Passatů, loni bylo v ČR zaregistrováno 2493 kusů.

Bilance policejních Passatů za rok 2011: 31 mil. Kč na pokutách, v provozu 15 h denně


Diskuze (88)
6. 4. 2012 19:03
Re: Dotaz
A zapomněl jsem na kvóty pro země. V ČR jsou u VAG často delší dodací lhůty než v Německu. A to i o několik měsíců. Takže lhůta, kterou ti dali v autosalonu, vůbec není směrodatná.
4. 4. 2012 14:49
Re: Hmmm, V ostrave(AUto Heller)
Také jsem myslel, že to mají kvůli maskování. Kombíků tu jezdí hodně, pravděpodobně většina, takže se víc ztratí.
4. 4. 2012 14:48
Re: Hmmm, V ostrave(AUto Heller)
To platí v zahraničí třeba i pro Gallardo a kombík to není. Ale je pravda, že tam se nepočítá s přístroji, ale jen s krví, orgány, vakcínami atp.
4. 4. 2012 14:36
Re: Dotaz
Když člověk pomine spekulace o tom, že je měli připravené, tak není problém tuhle objednávku vmáčknout do plánu výroby. Prostě dostanou prioritu. Diplomatická služba také na vozy nečeká 6 měsíců. Celebrity taktéž ne.
4. 4. 2012 14:29
Re: Hm
Když se to tak vezme, tak je hlídka rozhodně lepší než radar. Z psychologického hlediska má větší účinek, když trest přijde co nejdříve po prohřešku. Když tě na dálnici zastaví Pašík, tak je to určitě lepší, než když ti za týden přijde oznámení.