Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bilance policejních Passatů za rok 2011: 31 mil. Kč na pokutách, v provozu 15 h denně

David Bureš
Diskuze (83)
Nejvíce řidičů platilo pokutu za překročení povolené rychlosti jízdy.

Policejní hlídky používající Volkswageny Passat R36 loni na pokutách od řidičů vybrali 31,6 milionu korun, nejvíce v historii používání těchto vozidel. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení povolené rychlosti, naopak počet přestupků za nesprávné předjíždění a nedávání přednosti v jízdě mírně poklesl.

Hlídky z Passatů loni rozdaly zhruba 34 tisíc pokut, jedna pokuta řidiče v průměru přišla na 927 korun. Přes 15 tisíc pokut řidiči zaplatili kvůli překročení povolené rychlosti, což bylo o 39 % případů více než v roce 2010. Denně za tento prohřešek loni průměrně platilo 43 řidičů.

Zatímco počet přestupků za nesprávné předjíždění a za nedání přednosti v jízdě oproti roku 2010 klesl, policisté loni častěji řidiče pokutovali za tzv. nesprávný způsob jízdy či za ostatní přestupky, mezi které mimo jiné patří telefonování za jízdy bez užití hands-free sady.

Ředitel dopravní policie Leoš Tržil České televizi sdělil, že za celý rok auta najela zhruba 1,3 milionu kilometrů, což vycházelo průměrně na 237 kilometrů za den pro jedno auto. Tolik kilometrů mohly Passaty ujet i díky dotaci na pohonné hmoty, kterou policisté obdrželi od organizace BESIP.

Policejní Passaty jezdily jak v denní, tak v noční době. Policisté podle Tržila ve vozidlech za rok strávili přes 36 tisíc hodin, o 59 % více než v roce 2010. V průměru tak loni bylo každé auto obsazeno 15 hodin denně. Posádky se v nich během dne střídaly. Oproti roku 2010 policejní Passaty loni najezdily o třetinu delší vzdálenost.

Policie Volkswageny Passat R36 používá od konce roku 2008. V současnosti je v provozu 15 vozů, jeden z Passatů loni v červnu havaroval na dálnici D8, kdy na mokré vozovce dostal ve vysoké rychlosti smyk a narazil do svodidel. Během nehody neměl automobil zapnuté majáky. Vůz byl po nehodě tak zničený, že jej policie musela vyřadit z provozu.

Letos v dubnu k patnáctce stávající stíhacích vozů přibude dvacet Passatů 3,6 FSI 4Motion. Policie za nové automobily dohromady zaplatí 30.099.672,- Kč, auta jí dodá společnost Auto Heller s.r.o. Nově mají rychlé Passaty operovat ve všech krajích České republiky.

David Bureš
Diskuze (83)
12. 1. 2012 09:20
Re: A cim to asi je.
Rozhodně nepochybuji o výhodách V6 motorů obecně, ale ty znáš přesnou servisní historii všech policejních Passatů? Jsi si na 100% jistý, že se za těch 300t km na motory ani nešáhlo? Já ji neznám, ale nejsem bláhový, jejich práce je den co den celkem slušně zatěžovat motor a to zvyšuje opotřebení každého motoru od jakéhokoliv výrobce... počítám tak 2 komplet generálky na každém Passatu...
12. 1. 2012 08:49
Re: Měření Passaty je neprokazatelné - neplaťte pokuty
Policejní Passat NIKDY nezastaví a nesnaží se pokutovat auto jedoucí po dálnici 130-140 Km/h. Jestliže jakýkoliv řidič jede 160+ km/h, JE SI TOHOTO JEDNÁNÍ VĚDOM a to, jakým způsobem prokazují rychlost, je irelevantní! Psát tady o ÚDAJNÉM přestupku, když si sám dobře uvědomuji, kolik jedu je stejně ubohý, jako po zastavení LHÁT do očí policajtovi, že si jel 130! Jestliže si tohoto schopný, tvoje morální hodnoty budou na hodně malé výši (a to jsem ještě slušnej) a než tady začneš psát bláboly o prokazatelnosti přestupku, raději začni sám u sebe. Kvůli tomuto podělanýmu "čecháčkovství" a hledání kliček všude možně bez jakékoliv morálky sme tam kde sme... jen pro tvoje uklidnění, nejsem ani policajt, ani žádnej jejich zastánce, jsem jen slušný člověk, pro kterýho není morálka cizí slovo.
Avatar - white label
11. 1. 2012 19:00
Re: přístup policie
Máš více nacouváno, než on ujeto? Co se týče myšlení, tak určitě... >:-[]
Avatar - mates2
11. 1. 2012 17:52
Re: přístup policie
:-) čekal jsem něco podobnýho..mimochodem by mě zajímalo kdo ti radí, na tohle by si sám nepřišel. prej omezovač pro mezinárodní provoz. >:D >:D >:D , dám odkaz z této diskuse na truckforum aby se hoši pobavili,ty jsi skutečně originál >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - mates2
11. 1. 2012 17:07
Re: přístup policie
chlapče já s tím mám najeto víc než ty máš tady nacvakáno a možná se budeš divit,ale na všechny ukony existujou nějaký předpisy, nařízení a zákony. místo psaní nesmyslů by ses měl více učit,protože jinak jsi obtížnej jak hmyz
a nejpomalejší tahač měl konstr. 75, stejně tak i T 148... a upřímě řečeno, ne že by mě bavilo ti oponovat,ale jsi zajímavej ukaz i z jinýho hlediska. a to mě baví a zajímá
mimochodem v oficálních materiálech se dočteš že klasiky sklopky měli už v prospektech 80, byla doba že se víc nepsalo,protže nebylo třeba, novější typy vlastnící omezovač jej měli nastavenej na 85km/h...........

no a můžeš pokračovat v totálním OT