Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen počítá se sériovou výrobou SUV Taigun

David Bureš
Diskuze (11)
Na evropských trzích se má toto kompaktní SUV objevit v roce 2015.

Volkswagen je potěšen vřelým přijetím konceptu Taigun, a tak mu dal zelenou pro sériovou výrobu. První o tom informoval francouzský server Caradisiac, necitoval však žádné zdroje.

Studie kompaktního SUV Taigun debutovala na konci října na autosalonu v brazilském Sao Paulu. Automobil technicky vychází z rodiny modelů New Small Family, jedná se tedy o sourozence trojice VW Up!, Škoda Citigo a SEAT Mii.

Taigun se má začít prodávat v roce 2014, a to nejdříve na brazilském trhu, kde je o tento typ automobilů velký zájem. O rok později se jej máme dočkat i v Evropě.

Psali jsme dříve: VW Taigun je koncept terénního Upu!

Studie vystavená v Sao Paulu měla pod kapotou zážehový tříválec 1,0 TSI o výkonu 81 kW a točivém momentu 175 Nm. Vedle toho by se v nabídce mohl objevit i chystaný vznětový dvouválec 0,8 TDI. Ten bude dostupný také pro Up! a úsporný model XL1, ve kterém bude kombinován s elektromotorem.

Koncept Taigun je dlouhý 3.859 milimetrů, široký 1.728 mm a vysoký 1.570 mm. Rozvor náprav činí 2.470 mm. Automobil váží jen 985 kilogramů. Zavazadlový prostor pojme 280 litrů bagáže, po sklopení zadních sedaček se sem vejde až 987 litrů nákladu.

Maskou chladiče toto SUV navazuje na dřívější studii Cross Coupé. Z boku zaujmou především výrazně tvarované blatníky. Kliky zadních bočních dveří jsou ukryté u C-sloupků.

Před řidičem je tak jako v Upu! velký rychloměr s malým otáčkoměrem vlevo a ukazatelem množství paliva v nádrži vpravo. Zajímavostí jsou výdechy klimatizace s integrovaným ovládáním regulace teploty a otáček ventilátoru.

David Bureš
Diskuze (11)
12. 11. 2012 13:45
Re: Volkswagenu sa v oblasti dizajnu darí
Naprostej souhlas, navíc tohle auto je z těch malejch SUV skutečně nejhezčí a to si ho dovedu představit (s vyjímkou interieru) už i naživo. Bohužel, Fordu se Ecosport nepovedl (bohužel, ty Foedy jsou čím dál tím horší....), Mokka je taková předesignovaná.....tohle je fajn. A navíc, ve Latinské Americe bude mít svoji váhu i to, že to je Volkswagen.
12. 11. 2012 04:09
Re: Hurá
Ještě, bych nesundával kalhoty možná ty tříválce budou jezdit dobře. Určitě to nebude koráb na dálnici ale k vodě a do lesa bude OK. V Alpách je to taky samá Panda, to auto bude lehoučký,možná. :-)
12. 11. 2012 01:01
Tak teď už se jen modlit,
aby ten perfektní design nějak zásadně nezmrvili...
Avatar - white label
12. 11. 2012 00:48
Re: Volkswagenu sa v oblasti dizajnu darí
:yes:
11. 11. 2012 20:39
Re: Volkswagenu sa v oblasti dizajnu darí
jj souhlas Taigun vypadá prostě skvěle ;-) :yes: