Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW zastavuje výrobu Passatu. Není o něj zájem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (129)
Automobilka Volkswagen plánuje další odstávku výroby v jedné ze svých největších továren v Německu, důvodem je klesající poptávka po vozech Passat, oznámila firma.

Volkswagen už minulý týden uvedl, že v továrně v severoněmeckém Emdenu přeruší provoz od 25. ledna do 3. února a následně ještě 21. února.

"Máme problémy v Anglii, Turecku a Rusku," řekl dnes mluvčí podniku. "Poptávka po vozech Passat klesá, nemůžeme vyloučit další odstávku výroby," dodal. Závod v Emdenu, který zaměstnává kolem 9000 lidí, podle dnešní zprávy nebude vyrábět ani 16., 17. a 21. února.

Továrna v Emdenu je nyní na pokles poptávky po vozech Passat obzvlášť citlivá. V říjnu totiž ukončila výrobu vozů CC a ještě nespustila produkci nového modelu Arteon, poznamenala agentura Reuters.

Koncern Volkswagen loni navzdory skandálu s měřením emisí zvýšil celkový prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů. Pravděpodobně tak vystřídal japonského konkurenta Toyota Motor v čele světového automobilového trhu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (129)
27. 1. 2017 13:10
Mazda 6
Mám novou Mazdu 6 v maximální výbavě, a když jsem to porovnával s VW Pasat tak je Pasat drahý jak prase a výbava se platí i za volant a fofr klacek.
Kvalita Mazdy 6 a upadající VW je neporovnatelná. Jen nechápu zaprděné čecháčky, že jsou tak zblbnutý koncernem. Jsou to prostě ovce, přitom Pasat je obyčejné auto s příplatkem za každou kravinu. Prostě škoda mluvit.
Avatar - Beefcake
26. 1. 2017 21:36
Re: Passat je pořád jedničkou ve svý kategorii
Alebo byt narcis a imidzista :-)
Tak z hlavy mi metrosexualnejsie auto ani nenapada.
Avatar - Emel
26. 1. 2017 16:30
Re: Čo sa to deje s apoštolom?
Co by... byl první a je pořád první. Výkyvy v číslech viz roční prodeje, cca. od 2009 se na to dá dívat.
Avatar - Emel
26. 1. 2017 16:29
Re: Nástup SUV !
Možná to bereš zbytečně ze široka. Souhlasím, že se Tiguan technicky orientuje na Passat (podobné motory, podobné ceny), ale jiné kombinace už tak jasné nejsou.

Sportage jsem měl vždycky zafixovanou spíš k Ceedu, stejně tak k A3 bych určitě nepostavil Q2, ale spíš Q3... a Q5 potom k Tiguanu / Passatu / A4.
26. 1. 2017 13:42
Re: Nástup SUV !
To souhlas do písmene.
Já mám tak nějak v hlavě, že Tiguan je třídně pod Passatem. Taky proběhlo několik článků na téma Passat SUV. Proto jsem na tebe reagoval.
Ale to neplatí na vnitřní protor, kde je Tiguan velmi prostorný auto a navíc dobře dispozičně řešený. Ale máš asi pravdu, že řešit v téhle kategorii nějaké třídy je nesmysl. Platforma obdobná, motory stejný, výbavy velmi podobný.