Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce závodních vozů Lola stojí před krachem

David Bureš
Diskuze (3)
Vedle závodních aut britská společnost vyvíjí také armádní techniku.

Na britského výrobce závodních aut Lola Cars International má být uvalena nucená správa. Oznámila to její mateřská společnost Lola Group Holdings. Pod nucenou správu míří také další divize firmy, Lola Composites.

Lola tvrdí, že nucená správa je důsledkem ekonomických potíží této společnosti. Britský Úřad příjmů a cel Jejího Veličenstva (HMRC) totiž přestal firmě vyplácet daňový úvěr na probíhající vývoj a výzkum.

Firma věří, že jí nucený správce umožní pokračování v jednání s možnými investory a případnými novými kupci. Nucený správce by také dle prohlášení Loly měl zajistit to nejlepší pro její zaměstnance, věřitele a zákazníky.

Další informace o nastalé situaci Lola zveřejní během příštího týdne.

Společnost Lola Cars International založil v roce 1958 automobilový konstruktér Eric Broadley. Lola zažívala úspěch v mnohých motoristických sportech, především v okruhových šampionátech či v americké formulové sérii Indycar. V roce 1997 Lolu koupil bývalý závodník a podnikatel Martin Birrane.

Původně se firma zaměřovala pouze na vývoj závodních vozidel, v posledních letech však nahlédla i do dalších průmyslových oblastí. Divize Lola Composites Limited se stará o vývoj vojenské techniky, zabývá se i komunikací nebo obnovitelnými zdroji energie.

Jedním z posledních děl Loly je Caterham SP/300.R, poprvé představený na začátku roku 2011. Tyto dvě slavné britské značky se spojily, aby spolu vyvinuly závodní prototyp.

David Bureš
Diskuze (3)
17. 5. 2012 16:35
Re: No
a lehke disky z hliny :-)
17. 5. 2012 10:52
hmm
Tak to je hodně smutná zpráva. :'-(
17. 5. 2012 10:00
No
O co že skončí v číně, pak nastanou nespecifikovaný tahanice o trademark a rýžový mužici z toho udělaj třeba lolitu, nebo lilek, bouchnou tam osmiventil z Roewe a kastli z lamina :-!