Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výstavba továrny na nové Porsche Panamera byla zahájena

Dan Vořechovský
Diskuze (20)
Jak bylo oznámeno již dříve, Porsche začalo v Lipsku rozšířovat výrobní závod, aby bylo vše včas připraveno,pro nový model Panamera.

Na začátku září začaly práce na stavbě nových výrobních prostor budovaných pro chystanou výrobu nového sedanu s názvem Panamera Sports Coupé. Konkrétně půjde o výstavbu nové výrobní haly, logistického centra a rozšíření stávající montážní haly. Rozšíření výrobního komplexu společnosti Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG v Lipsku by mělo být ukončeno na sklonku roku 2008.

Jak nová výrobní hala o rozloze 25 tis. m2, tak logistické centrum o rozloze 23,5 tis. m2,budou sloužit pro výrobu nového modelu Panamera, jehož uvedení na trh se předpokládá v roce 2009. Rozšíření stávající montážní haly počítá s novým testovacím, analytickým centrem a také výcvikovým centrem. Současná výstavba a rozšiřování závodu se nemají dotknout stávající produkce jiných modelů. Celkově Porsche proinvestuje 150 milionů eur, 120 milionů je určeno na nové prostory a vybavení pro výrobu, dalších 30 milionů na logistické centrum.

Rozšíření výroby přinese i dalších 600 pracovních míst, přičemž s největším náborem pracovníků se počítá až v roce ukončení výstavby.

Dan Vořechovský
Diskuze (20)
Avatar - donPedro
26. 9. 2006 21:39
Re: Proč?
Ano o tom není sporu. Mně se jen Panamera nelíbí a Rapid líbí, to je celý. Ale live to bude pravda jiná káva než jen obrázky. No i když live se s těmito dvěma kousky setkat to zas nebude jen tak.
Avatar - donPedro
26. 9. 2006 18:35
Re: Proč?
No právě, všecko volá po tom že by to mělo být naopak, ale hymbajz není. Snad (nejen) to spraví páteční "brainreset", juž ho asi fakt potřebuju.
Avatar - donPedro
26. 9. 2006 17:25
Proč?
Proč mně tak nějak vadí tohle VELKÉ Porsche a naopak u Astona s Rapidem problém nemám? Lámu si nad tím kokos a nevim a nevim ...
Avatar - donPedro
26. 9. 2006 17:21
Re: rezjrezj
Tak to paždokádně ano, vyslovuji s tvou hlubokou myšlenkou souhlas.
Avatar - Pekelná Micinka
26. 9. 2006 12:06
IP Pavlova
Budou stavět v Nošovicích? Myslím, že je to vhodné místo pro automobilku, škoda, že tam žádná zatím není, pomohlo by to regionu... >:-[] >:-[]