Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Walter Maria de’Silva šéfem designu VW Group

Ondřej Láník
Diskuze (40)
Nový šéf koncernu Volkswagenu Group pokračuje v personálních změnách na klíčových pozicích. Povyšují zejména pracovníci, kteří dosud pracovali pro Audi.

To je i případ slavného designéra italského původu Waltera Maria de’Silvy, který se od 1.2.2007 stává šéfdesignérem celé automobilové skupiny a bude tak odpovídat za vzhled vozů značek Audi, Volkswagen, SEAT, Škoda, Lamborghini, Bentley a Bugatti.

Walter Maria de’Silva se proslavil vytvořením designu Alf Romeo 156 nebo 147, později odvedl pozoruhodnou práci ve španělském SEATu, to již však bylo pod křídly VW. Dosud zastával funkci šéfdesignéra skupiny značek kolem Audi.

Změny ve vedení Volkswagen Group nakonec postihly také dosavadního šéfa designu Murata Günaka. Ten odchází z VW "po vzájemné dohodě". Günak pracoval jako šéfdesignér Peuegotu v letech 1994 až 1998, později nastoupil na stejnou funkci do Mercedes Car Group (Mercedes, Smart, Maybach) a od roku 2003 zastává nejvyšší designérské funkce v rámci VW Group.

Ondřej Láník
Diskuze (40)
25. 1. 2007 21:53
De Silva
Vytvořil design jediného auta které stojí za pozornost Alfu 156. U SEATU už jenom kopíroval a žil ze slávy. A zdá že z ní žije dobře když se vyškrábal tak vysoko. Očekávám že jeho největším designérským úspěchem jako šéfdesignéra bude unifikace vzhledu všech modelů koncernu dle vzoru SEAT. Ovšem představenstvu VAG-u bude náramně spokojené protože úspora nákladů bude obrovská, když jednotlivé značky se budou rozeunávat jen podle nápisu na zádi.
25. 1. 2007 21:28
Re: Má De Silva už po sezóně???
:-) Velmi dobře pamatuju... :-) Tehdy se tu tradovalo, že jimi Korea zaplatila dodávku nějakých lokomotiv... Tuším, že na sklonku komunoéry tu stál 150 tisíc a na to mohl "vydělat" tehdy opravdu jen ten zelinář :-) Nebo řezník. Prostě elita národa...
25. 1. 2007 17:13
Re: Má De Silva už po sezóně???
Já myslím, že v této funkci jde především o vrcholové zastřešení estetiky automobilky a tedy ta úředničina nebude převažovat... fakt bych si přál tak jednou sedět při poradě, kde se řeší, jak bude vypadat nějaká nová kára... ten boj za tu svou vizi... to směrování... musí to být krásné a odpovědné... Souhlasím s tou změnou, ano to člověka může nakopnout... Ciello, nemyslím si ovšem, že by u SEATU de SilVWa propadl... P.S. Dnes jsem okukoval cee´d a lehce mi zamrazilo - regulerní evropské auto... nejde o designovoý předvoj, ale - je to aktuální... a to je nutno ocenit.
25. 1. 2007 17:08
Re: Altea, Toledo, Leon
>:D >:D :yes:
25. 1. 2007 15:50
Re: Škatule,škatule, hejbejte se
;-) :yes: