Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha X-Max 300: Větší sportovec nahrazuje X-Max 250 (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha patří mezi výrobce s nejširší nabídkou sportovně střižených skútrů a svou pozici si chce udržet i prostřednictvím zcela nového modelu X-Max 300.

Největší hvězdou mezi skútry značky Yamaha je již řadu let model T-Max s půllitrovým dvouválcem, který doplňuje řada menších sourozenců. Jedním z nich byl i model X-Max 250, který po jedenácti úspěšných letech na trhu míří na odpočinek, aby udělal místo čerstvé novince.

Yamaha X-Max 300 nastupuje s novým designem, jímž se přibližuje svým větším a výkonnějším příbuzným. Příď s ostře řezanými rysy zaujme LED světlomety, zatímco boky a záď sází na dynamické linie.

Zároveň je novinka i praktickým společníkem s velkoryse řešeným úložným prostorem pod sedlem pro dvě integrální helmy. Každodenní provoz pak má mimo jiné zpříjemňovat i bezklíčové startování či 12V zásuvka, která se ukrývá ve schránce před levým kolenem.

Skútr dlouhý 2185 mm, široký 775 mm má rozvor kol 1540 mm a k jeho pohonu slouží kapalinou chlazený jednoválec o objemu 292 cm3, splňující emisní normu Euro 4. Maximální výkon tohoto motoru je 20,6 kW při 7250 min-1 a točivý moment 29 N.m při 5750 min-1.

Standardem pro skútr s předním patnáctipalcovým a zadním čtrnáctipalcovým kolem jsou jednokotoučové brzdy vpředu i vzadu, ABS i systém kontroly trakce. Sedlo je u stroje s pohotovostní hmotností 179 kg ve výšce 795 mm.

Yamaha prozatím neuvádí ceny modelu X-Max 300, ale odcházející X-Max 250 byl v nabídce s cenou od 122.990 Kč a je tedy pravděpodobné, že novinka, která má do prodeje vstoupit v březnu příštího roku dorazí díky své rozšířené výbavě s cenou jen o málo vyšší.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)