Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zájem o Corvette Stingray je obrovský, výroba však zvýšena nebude

David Bureš
Diskuze (2)
Zatímco SRT Viper trápí nižší zájem zákazníků, Chevrolet nestačí konkurenční Corvette Stingray vyrábět.

Chevrolet začal nedávno prodávat nejnovější generaci modelu Corvette. O automobil je zatím ohromný zájem, zákazníci si však na ten svůj exemplář budou muset trpělivě počkat, automobilka nepočítá s navýšením výroby tohoto modelu.

Automobilka v současnosti vyrábí Corvette Stingray během jedné směny denně, za den vznikne 160 exemplářů tohoto sporťáku. Chevrolet by mohl výrobu rozšířit o druhou směnu, s tímto krokem však nepočítá.

Šéf inženýr Corvette Tadge Juechter tvrdí, že o každou novou generaci tohoto sporťáku je zpočátku ohromný zájem, který ale postupem času klesá. Podle Juechtera se tak automobilce druhá směna nevyplatí, přestože by během krátké doby vydělala více peněz, pokud by vyráběla více aut.

Chevrolet nepřiznává, kolik objednávek na Corvette Stingray eviduje, podle některých fanouškovských stránek auta je ale objednávek tolik, že současná produkce na pokrytí poptávky vydrží minimálně dalších šest měsíců.

Auto se navíc začne postupně prodávat na dalších trzích, v prodeji se navíc teprve objeví další chystané verze – otevřená Corvette Convertible nebo ostrá Corvette Z06. Zájem zákazníků tak ještě nějakou dobu vydrží.

Omezení výroby je navíc výhodné pro hodnotu automobilu, Corvette tím získá větší exkluzivitu. Ta je někdy u Corvette kritizována, konkurenční SRT se chlubilo tím, že nový Viper bude výrazně exkluzivnější než „Vette.“ Zatímco Chevrolet ale Corvette nestačí vyrábět, Chrysler výrobu Viperu omezuje.

V loňském roce bylo v továrně Bowling Green vyrobeno 14.960 kusů šesté generace Corvette. U novinky se počítá až s 30.000 vyrobenými vozy za rok. Tolik exemplářů Corvette naposledy vzniklo v roce 2008, tři roky po zahájení výroby Corvette C6.

Konkurenční Chrysler plánuje vyrábět 2.000 Viperů ročně. V USA přitom letos bylo zatím prodáno jen 426 kusů zmije, nově je vyráběno jen šest aut denně místo původních devíti.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - skejpa
9. 10. 2013 10:20
Corvette ne vic
Vette bude vzdycky ikona. A cim je novejsi, tim vic dava najevo, ze jde o dobroh koupi. Driv mozna nemela dokonalej podvozek ale casy se meni. Pritom klady jako je uzasny motor, zvuk a cena, ty zustavaji...
Avatar - 3_diamanty
8. 10. 2013 13:28
bodaj by nebol
krasne auto.... u mna sportiak c.1 spolu s MP4-12C :yes:

ten zvuk corvetty je neskutocny... ale auto aj podozrivo zvnutra dobre vyzera.... celkom pekny kokpit na denno denne pouzitie [odkaz]

takze problem Viperu je odhaleny ako som uz vcera pisal... problem chrysleru je nove corvette
:yes: