Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zběsilost z Finska: Škoda 120 L jako dragster. Na stovce za dvě sekundy! (+videa)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (37)
Když se sejde šílený nápad, pár šikovných rukou a potřebná technika, vznikají neuvěřitelné věci. Třeba jako tato Škoda 120 L s osmiválcem o výkonu 700 koní.

Není to tak dávno, co jsme na Auto.cz ukázali šílenou Škodu 120 L, do níž britský majitel nainstaloval osmiválec Oldsmobile o výkonu 800 koní. Bohatá galerie přibližovala náročnost celé přestavby, zda ale historický sleeper skutečně funguje, nedokazoval jediný snímek či video. Nyní ale pro vás máme něco mnohem povedenějšího.

Přiložené video s červenou Škodou 120 L poletuje internetem už dlouho, fotogalerie ale nastiňuje, kolik práce za tak brutálním povozem vlastně stojí. Původní dvanáctistovka nemá v dragsteru co dělat, instalovat však na její místo osmiválec o objemu 7,8 litru a výkonu až 700 koní nebylo jenom tak. Obrovská bestie sedí v pomocném rámu nad zadní nápravou, a nejenže se nevešla pod původní kapotu, ona dokonce musí trčet zadním oknem.

Vyhazov pochopitelně dostala také zadní sedadla a prostor pro posádku je oddělen přepážkou. To nicméně neznamená, že by se na palubě dalo rozumně domluvit. Totální proměnou prošel také podvozek, což je druhá nejdůležitější věc hned po motoru. Tahle nenápadná červená Škodovka s poklicemi na předních kolech totiž zrychlí z 0-100 km/h asi za dvě sekundy a při závodech ve sprintu se umí rozjet až na 230 km/h. Síla od zadních kol je tak obrovská, že se příď zvedá směrem k nebi. Doufejme, že finská společnost PJP-Design, která za stavbou stojí, nakonec přidala také zadní „pojistná kolečka" proti převrácení.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (37)
13. 12. 2015 10:50
lada vesta
Lada forever :-)
13. 12. 2015 10:50
prej sračka
Ta sračka jezdí pořád kde budou ty vaše šus plechy z názvem octavia ,fobie hnujroomster a yeti za 18 let v třídičce na plast >:D >:D >:D
11. 12. 2015 23:59
Re: Palcovači.
Smug faggot >:D >:D >:D
Re: Palcovači.
Ano, "drvivá vetšina" je blbost. Toto slovní spojení neexistuje.

Ale más samozrejme pravdu. Podíl méne inteligentních lidí ve spolecnosti a tedy i mezi ctenári a diskutéry na ACZ je dost velké a je logické ze tito lidé se mnou nesouhlasí.
11. 12. 2015 20:14
Re: Palcovači.
Drvivá vetšina je blbost! ;-)