Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženevské novinky Fiatu: Terénní Doblo, retro 500 a stylová Panda

David Bureš
Diskuze (11)
Každý z chystaných Fiatů má odlišný charakter. Doblo chce být teréňákem, 500 historickým vozidlem a Panda stylovkou.

Značka Fiat se na nadcházejícím autosalonu v Ženevě pochlubí hned třemi novinkami. Trio vozů spojuje fakt, že se jedná o nové varianty stávajících modelů. Autoshow v Ženevě začíná již 3. března, pro veřejnost se výstaviště Palexpo otevře 5. března.

První novinkou je Doblo Trekking, oplastovaná a zvýšená verze nedávno modernizované osobní dodávky. „Terénní“ Doblo nabízí nové nárazníky, o 10 mm zvýšený podvozek nebo podvozkový kryt motoru.

Doblo Trekking podobně jako některé další Fiaty dostane systém Traction+. Jedná se o nastavení kontroly trakce, které simuluje pohon všech kol. V případě prokluzu kola systém dané kolo přibrzdí a točivý moment pošle na kolo s lepší přilnavostí.

Už výchozí 500 je retro vozem, tento charakter však dále zvýrazní provedení Vintage '57, které svým názvem odkazuje na rok premiéry originální pětistovky. Automobil dostal pastelově modrou karoserii, kterou oživují bíle lakované detaily. Chromovaná 16palcová kola pak připomínají kola původního modelu 500.

Uvnitř se objevuje bíle lakovaná palubní deska a sedačky kombinující bílou s tabákově hnědou. Zajímavostí je historické logo Fiatu na přídi nebo na volantu.


Panda K-Way pojmenovaná po stejnojmenné francouzské oděvní společnosti chce oslovit mladé zákazníky, a to především ženy. Vůz sází na tradiční barvy značky K-Way – žlutou, oranžovou a modrou, kterou doplňují šedé doplňky. Odstín karoserie je ale možné vybírat ze šesti laků, kryty zrcátek jsou nabízeny ve čtyřech barvách. Specialitou kabiny je vedle modro-šedých kožených sedaček též dvojice speciálních reflexních vest, které navrhla přímo společnost K-Way.

Do prodeje Panda K-Way vstoupí na konci dubna, první exempláře se u prodejců objeví během května – nejprve v Itálii a krátce poté i v ostatních zemích. Automobil bude dostupný s motory 1.2 (51 kW) a 0.9 TwinAir (63 kW), a to i ve verzích na LPG (1.2) a CNG (0.9 TwinAir). Později nabídku rozšíří turbodiesel 1.3 Multijet.


David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - twistedTSD
25. 2. 2015 22:00
Re: Drobné radosti
Tak už to tak bývá, že člověk začne dané auto vídat až poté, co si jej nějak připomene a (pod)vědomě si ho všímá. :-) Já za sebe ale mohu říct, že si dokonce ani nepamatuji, kdy jsem vůbec nějakou novou Pandu na silnici potkal. >:D
25. 2. 2015 21:14
Ale jo...
.... žádná revoluce to není, ale pěkný zpestření nabídky.... :yes:

Stylovky se jako vždy povedly a zvýšené Doblo určitě smysl dává....
25. 2. 2015 20:46
Re: doblo trekking
Doblo 2.0 jtd mám přes 3 roky. je prodloužený, a v "kufru", aniž bych skládal zadní sedačky, vozím běžně 5 kol napříč, jen vyndám přední kola z vidlí
25. 2. 2015 20:43
Re: doblo trekking
Ale to je omyl, Doblo 2.0 mám přes 3 roky a je to hodně nízký auto
25. 2. 2015 19:26
Fiat 500 Vintage 57
To je fakt pecka. Malý auto, super modrá barva, bílá střecha a ta krásná leštěná kola (nebo že by poklice?) - tohle je ten správný Fiat. I ten drnčivý vysavač pod kapotou bych mu odpustil, sem asi vážně patří...

Tleskám >:D :yes: