Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

500 koní a agresivní design. Poznali byste, že se díváte na Clio RS?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Sportovní verze třetí generace Renaultu Clio platí za jeden z nejzábavnější hot-hatchů začátku tisíciletí. Jeden rumunský nadšenec se však "jen" s tímhle nespokojil.

Androne Georgian se totiž rozhodl, že svoje Clio RS dostane na úplně jinou úroveň, a to jak vzhledem, tak výkonem.

Začněme u exteriéru, který se změnil skoro k nepoznání. Podle majitele zůstaly z původní karoserie jen dveře a střecha, zbytek je nový. Nové panely jsou mimochodem vyrobeny ze sklolaminátu.

Auto nyní zaujme širokým postojem, svalnatými blatníky a agresivně vyhlížejícími, sportovními nárazníky. Vzhled předního je inspirován designovými studiemi divize Renault Sport a zahrnuje také LED světla s charakteristickým motivem kusu šachovnicové vlajky.

Zadní nárazník upoutá pozornost zejména masivním difuzorem, z něhož vykukují čtyři velké koncovky výfuku. A jistě jste zaregistrovali nová světla, která vám mohou být povědomá. Jde o lampy z Renaultu Talisman v předfaceliftovém provedení. V souvislosti s exteriérem můžeme zmínit ještě 17palcová kola, za nimiž se částečně ukrývají sportovní brzdy Brembo.

Video se připravuje ...

Georgian si ovšem výrazně pohrál také s technikou. Vůz vychází z Clia RS s atmosféricky plněným dvoulitrem naladěným na 145 kW, majitel však malý třídveřový hatchback vybavil turbodmychadlem a přidal několik modifikací.

Výsledkem má být výkon 368 kW, tedy 500 koní! Síla motoru přitom stále putuje přes manuální převodovku na přední kola...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme