Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AAA Auto vstupuje na pražskou a budapešťskou burzu

Ondřej Láník
Diskuze (2)
AAA Auto Group N.V. oznámila svůj záměr prodat až 28,1 % svých akcí prostřednictvím primární veřejné nabídky akcií (IPO – Initial Public Offering) na burzách cenných papírů v Praze (PSE) a Budapešti (BSE).

AAA Auto Group N.V. - společnost registrovaná v Nizozemí a výhradní podílník ve společnostech patřících k přednímu prodejci ojetých vozů v rámci regionu střední a východní Evropy - oznámila dnes svůj záměr prodat až 28,1 % svých akcí prostřednictvím primární veřejné nabídky akcií (IPO – Initial Public Offering) na burzách cenných papírů v Praze (PSE) a Budapešti (BSE).

Upisovací období emise začíná 10. září a skončí 21. září 2007. Zahájení podmíněného obchodování akcií skupiny AAA Auto Group N.V. na Burze cenných papírů Praha je předpokládáno od 24. září 2007. Na Burze cenných papírů Budapešť se podmíněné obchodování konat nebude. První řádný den obchodování na obou burzách bude 26. září 2007.

Nabídka AAA Auto Group N.V. se skládá z nabídky až 19 533 663 kusů akcií, včetně nabídky až 17 757 875 kusů akcií nově vydaných společností a až 1 775 788 kusů akcií nově vydaných společností nabízených v rámci Opce navýšení (tzv. Over-alottment option). Akcie budou nabízeny formou veřejné nabídky v České republice a v Maďarsku drobným investorům, a formou mezinárodního neveřejného umístění vybraným institucionálním investorům v určitých státech mimo Českou republiku a Maďarsko, v obou případech mimo Spojené státy americké v závislosti na Nařízení S podle Amerického zákona o cenných papírech.

Prospekt připravený skupinou AAA Auto Group N.V ve spojitosti s veřejnou nabídkou byl schválený Holandským úřadem pro kapitálové trhy 28. srpna 2007. AAA Auto Group N.V. požádala Burzu cenných papírů Praha a Burzu cenných papírů Budapešť o přijetí všech svých akcií k obchodování na hlavním trhu až do výše schváleného kapitálu. Maximální cena za jednu akcii byla stanovena na 2,25 EUR (přibližně 62,36 CZK/ 579,67 HUF).

„Vstupem na burzu získá naše skupina potřebný kapitál pro podnikání a rozvoj nových obchodních příležitostí jak na našich stávajících trzích v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Polsku, tak při plánované expanzi na jih i východ Evropy,“ zdůraznil zakladatel a předseda představenstva skupiny AAA Auto Group N.V. Anthony James Denny.

„Veřejná nabídka akcií společnosti AAA Auto Group N.V. je přelomovou transakcí pro středně velké české společnosti, která potvrzuje možnost a vhodnost získání vlastního kapitálu pro takové společnosti na kapitálových trzích,“ poznamenal Tomáš Klápště, který reprezentuje společnost Patria Finance, hlavního manažera emise.

Ondřej Láník
Diskuze (2)