Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Abarth v Ženevě 2007

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Zcela mimo ženevský stánek Fiatu se letos představila i znovuzrozená značka Abarth.

Fiat Grande Punto Abarth

Ze sportovního úpravce, se v sedmdesátých letech stalo oddělení, které připravuje dravější, ale přesto tovární verze sériových modelů. Dravost má Abarth i ve znaku - hlavním motivem inovovaného loga s 3D efektem je škorpión.

Zcela nový motor v modelové řadě Grande Punto disponuje přeplňováním a tak pro něj není překážkou na cestě k výkonům malý zdvihový objem.

První verze 1,4 T má mít 110 kW, které můžete sami povýšit na 114 kW natankováním 98 oktanového benzinu. Vše je také připraveno pro další zvyšování výkonu, které v případě přeplňovaného motoru může představovat výrazné plus proti originální atmosférické verzi. Prozatím je oficiálně potvrzen příchod tovární úpravy 1,4 T (132 kW). Tisková zpráva ale připomněla, že např. Fiat 600 Abarth ze sedmdesátých let měl výkon 2x vyšší než běžná verze.

Stylisticky se Grande Punto liší proti sériovým vozům v mnoha detailech. Příď s novým velkoplošným nárazníkem nese čtyři jinak tvarované otvory sání, místo loga Fiatu je na masce žluto-červený symbol Abarth a standardní sdružené světlomety dostaly tmavé pozadí. Módní bílý lak je doplněn červenými rychlými pruhy a černými lemy blatníků, nárazníků a prahových nástavců. Styling kol, stejně tak jako celá karoserie má být paralelou k soutěžním speciálům S2000, s nimiž by rád Fiat navázal na svá vítězství ve světových rallye.

Grande Punto Abarth se na trh dostane v září letošního roku.


Ondřej Láník
Diskuze (5)
Avatar - Pekelná Micinka
13. 3. 2007 18:40
Už chápu...
...proč chce odborník Fiata.. ;-) >:-[] >:-[] :yes: