Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ABT AS6 Avant: tuning pěkně od podlahy

Libor Zezulka
Diskuze (5)
Ačkoliv ABT v poslední době nejvíce zaměstnává Volkswagen, soustřeďuje se německý tuningový specialista i na seaty, škodovky a audi. Audi A6 Avant vypadá v jeho podání brutálně.

Ačkoliv ABT v poslední době nejvíce zaměstnává Volkswagen, soustřeďuje se německý tuningový specialista i na seaty, škodovky a audi. Audi A6 Avant vypadá v jeho podání brutálně. Ostatně posuďte sami: kousavá přední část s bohatě chromovanou jednodílnou maskou a dynamickým předním nárazníkem, rozšířené prahy, výrazný spoiler nad zadním sklem zlepšující přítlak zadní části, upravený zadní nárazník a čtveřice chromovaných koncovek výfuku. Docela slušný výčet, nemyslíte?

A to zbývá ještě zmínit 19palcová kola obutá do pneumatik 245/35, která nejenže osvěžují vzhled A6 Avant, ale zároveň zlepšují stabilitu divokého kombi. Jak se stalo u ABT zvykem, instalací sportovních pružin se A6 snížila o 40 mm, čímž vyměnila komfortní svezení za maximální přilnavost. ABT si pohrál rovněž s motorem. Předmětem úprav se stal moderní vznětový šestiválec 3.0 TDI, jenž posílil o 29 kW a 100 Nm.

Po zásahu tunerů tedy jednotka poskytuje celkový výkon 194 kW a točivý moment 550 Nm (standardně naftový třílitr vyvine výkon 165 kW a 450 Nm). Podobně jako u ostatních posledních kousků slibuje ABT citlivější řízení s lepší odezvou.

Libor Zezulka
Diskuze (5)