Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ABT připravuje úpravu pro nový Volkswagen Golf GTI

Michal Fokt
Diskuze (22)
Podoba Vokswagenu Golf GTI už je známa půl roku, dosud však nikdo jeho úpravu neoznámil a i zřejmě nejrychlejší ABT je zatím ve fázi omalovánek.

Prototyp Volkswagenu Golf GTI VII už byl představen v září loňského roku v Paříži a vypadá to, že tuningové firmy čekaly, až se objeví produkční verze, co kdyby došlo na nějaké zásadní modifikace. Sériová verze Golfu GTI debutovala právě nyní v Ženevě a v souvislosti s tím se ABT pochlubil malůvkou, ukazující, jak by měla vypadat jeho úprava wolfsburského hot-hatche.

ABT v poslední době hodně sází na polepy a výjimkou by nemělo být ani nadcházející GTI. Původní motiv Volkswagenu s červenou linkou ve světlometech a na masce chladiče dále rozvádí a přidává rudou spodní linku oken, lemuje s ní nástavce prahů a zvýrazňuje splitter předního nárazníku. Objevuje se ale i pod zadním oknem, na zrcátkách a kolem difuzoru, jenž bude lakovat do barvy karoserie.

ABT bude nabízet i vlastní masku chladiče a už se začínají rýsovat i performance úpravy. Podle prvních testů se výkon přeplňovaného dvoulitru zvýší na z 220 na 270 koní a pracuje se i na vylepšení silnější GTI Performance Edition, která má nyní 230 koní. Určitě počítejte i s novými koly a sportovním podvozkem, hotovo by mělo být ještě letos, ABT se asi chystá vzít útokem Essen.

Michal Fokt
Diskuze (22)
Avatar - white label
10. 3. 2013 17:48
Re: .
Njn, proti gustu..., ale je to cirkus a za mě bílé (o červených apod. nemluvě) kola na auto rozhodně ne, teda pokud s tím nejezdíš rally apod.
Avatar - biscuit
10. 3. 2013 15:39
Re: .
tohle, ten cirkus.. jak rikam, neco je pro me esteticky pres caru - linky pres svetla jsou dokonce hnus, ale jinak, tak kombinace.. prostze to na me celkem pusobi dobre. asi proto, ze tam neni zadnej nesmyslnej chrom a nesmyslnej megaspoiler :-) kola bych dal urcite jiny.. treba obycejny cerveny könig daylite by na tom vypadaly urcite lip, nebo bily kola..
Avatar - white label
10. 3. 2013 15:14
Re: Docela pekna kola!
Napsal jsi doslova: "Docela pěkná kola!" Tak co tu teď "motáš" něco o kvalitě/materiálech apod.?
Psal jsem jasně a pouze k designu. Mimochodem tyhle kola jsou určitě větší, než 18" a tuningově přerostlá jsou viditelně i do šířky (v poměru k šířce pneumatiky), viz galerie. Prostě opticky typický kýčovitý "wow tuning". :no:
10. 3. 2013 14:38
Re: Cirkus Berousek :-)
Jiste ze ne. Auta, ktera prijedou k worthersee jsou casto lepsi, nez vytvory radoby renomovanych tuneru.
10. 3. 2013 13:11
Re: hrůza
To je ovsem hroznej blabol, pane.. ;-\