Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo chystá facelift malého modelu MiTo

Roman Beránek
Diskuze (13)
Až do loňského roku se spekulovalo o možné pětidveřové verzi nejmenší Alfy Romeo. Ti největší optimisté věřili i ve zrod verze s plátěnou střechou.

Čím více se však blíží konec životního cyklu současné verze MiTa (představeno v roce 2008), tím vzdálenější jsou naděje na jeho další karosářské varianty. Před rokem byly dokonce zrušeny i všechny úvahy o plánovaném faceliftu pro rok 2013. Zcela nová generace je však očekávána nejdříve po roce 2014, kdy by měla být na produkci připravena zrekonstruovaná továrna v Melfi. Další modernizací projdou i výrobní linky v Mirafiori, kde se MiTo nyní vyrábí. Proto se o faceliftu začalo znovu hovořit.

Prvním výsledkem zmiňovaného procesu obnovy výrobních zařízení by se měl stát právě MiTo. Lehký facelift se dotkne karoserie, technických částí vozu i barevného vzorníku laků. Očekává se nasazení motorů splňujících normu Euro 6, světel pro denní svícení a nového navigačního systému. Podle italských médií bychom se modernizované verze mohli dočkat už v září.

Nová generace MiTa bude v roce 2014 postavena již na nové platformě, která bude dostatečně flexibilní pro tří i pětidveřovou karoserii, kabriolet a nejspíš i pro verze QV a GTA. Kdo ví, čeho se v budoucnu u nejmenší Alfy dočkáme.

Roman Beránek
Diskuze (13)
Avatar - Ja Prvni 123
10. 4. 2013 20:10
fí ha.. tady je opravdu plno expertů na italskou automobilov
Moje Alfa 164 má 19 let... najeto přes 600tisíc kilometrů... a pořád jezdí.
Co že jezdí - na d-d-d-d-1 je k nezaplacení! Ten kostitřas zvládá s mnohem větší noblesou než Suberby... a donce i lépe než úplně novej VW Passat.
Jo, je fakt, že pak měla Alfa pod Fiatem trochu slabší období... její Twin Sparky byly skoro tak špatné, jako pozdějí TSI od fau vé...
:-!
3. 4. 2013 13:27
Re: Co si o tom máme myslet
Pravdu máte možná oba. Zřejmě přichází doba vtipných řešení (nikoliv důvtipných, ale takových, ze kterých budeme mít prču).
3. 4. 2013 11:57
Světla
U mojeho MITA, r.v. 2009, jsou již světla na denní svícení a zapínají se automaticky v závislosti na venkovním světle.
3. 4. 2013 00:43
Re: Co si o tom máme myslet
sranda bude az EU naridi rozprodej folcvagnu kvuli jeho velike trzni sile
Avatar - PlumJelinek
2. 4. 2013 22:58
Re: Co si o tom máme myslet
Interiér potřeboval facelift už při uvedení MiTa... není ani Alfácky hezkej, ani moc stylovej nebo sportovní a zoracování má typicky Fiaťácký... i takovej Opel Adam je na tom o level líp a to je o kategorii menší stylovka a navíc Opel!