Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americká část skupiny Fiat Chrysler se vrátila k zisku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Americká část automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles hospodařila v letošním prvním čtvrtletí s čistým ziskem 2,6 miliardy dolarů (63 miliard Kč), zatímco minulý rok byla ve ztrátě.

Jedná se o výrazné zlepšení ve srovnání se ztrátou 690 milionů dolarů ve stejném loňském období, kdy byly výsledky zasaženy jednorázovými náklady souvisejícím se spojením s italským partnerem Fiat.

Čtvrtletní tržby společnosti Fiat Chrysler Automobiles U.S., která se dříve jmenovala Chrysler Group, stouply o deset procent na téměř 21 miliard dolarů. Firma zvýšila prodej o šest procent na 661.000 vozů. Těžila ze silného zájmu o nové modely, například o sportovně-užitkové vozy Jeep Cherokee a Renegade.

Italský Fiat se loni v lednu stal stoprocentním vlastníkem amerického Chrysleru, ve kterém již dříve získal většinový podíl a manažerskou kontrolu. Formálně bylo spojení podniků dokončeno loni v říjnu. Celá skupina Fiat Chrysler Automobiles již dříve uvedla, že v letošním prvním čtvrtletí vydělala 92 milionů eur (2,5 miliardy Kč) po ztrátě 173 milionů eur před rokem.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)