Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Android Auto a Apple Car Play expandují pomalu. Nahradí je nové, jednodušší řešení?

Michal Fokt
Diskuze (5)
Jsou i oblasti, v nichž konkurence není zrovna vítaná. Převezmou automobilky jednotný standard integrace smartphonů od Fordu?

Zejména z oblasti elektronických datových nosičů víme, že není dobré tříštit síly. Stačí vzpomenout na boj mezi systémy VHS a beta, na osud minidisků, zipek a dalších zařízení, jejichž vývoj musel stát obrovské peníze a nakonec se neprosadil. Ostatně i dnes představuje komplikaci konkurence platforem Android Auto a Apple Car Play a sami určitě víte, že hojně medializovaný MirrorLink se také nešíří tak rychle, jak se očekávalo.

Nyní se zdá, že by mohl vzniknout jednotný standard pro integraci smartphonů do palubních systémů automobilů a to na bázi SmartDeviceLink od Fordu. Nyní totiž oznámila Toyota, že opensourceovaný software SDL přebírá do svých automobilů jako první konkurenční značka Fordu. Síla těchto dvou značek už představuje poměrně slušný příslib toho, že si dají říct i další firmy.

Však už se také objevily informace, že se o platformu zajímají automobilky PSA Peugeot Citroën, Honda, Subaru a Mazda, u nichž probíhá v současnosti intenzivní analýza softwaru. Připojení k "SDL alianci" už také oznámili dodavatelé dílů QNX Software Systems a Xevo. Zdá se teda, že je jednotný standard na dobré cestě.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - N6600
4. 1. 2017 18:44
Re: SmartDeviceLink
Napad to nebol zly, ale nedotiahli to. Ako Ford, tak Microsoft. O Toyotu sa nebojim. Frontend a Framework je univerzalny a nezavisly. To, ze sluzby v pozadi budu na Azure nicomu nevadi. Do nejakeho cloudu to Toyota musi dat. Navyse, ani Amazon, ani Google tak siroky zaber sluzieb v cloude nemaju.
4. 1. 2017 17:59
Re: SmartDeviceLink
Ford sa dorbal s Mrkvosoftom, teraz to skusa Toyoda.
Avatar - N6600
4. 1. 2017 15:30
SmartDeviceLink
Ak sa nemylim, tento system ma tu vyhodu, ze je to len framework, ktory nie je viazany na nijaky konkretny system. Pre Toyotu je to vyhodne, pretoze vyvija svoje in-car sluzby na Microsoft Azure. Tymto to krasne vyriesi.

BTW, tato sprava je rok stara...
4. 1. 2017 15:27
ORIGINÁLNÍ LOGO :D
...jak od Sazky >:D >:D >:D
4. 1. 2017 15:15
QNX = Blackberry
Slůvko Blackberry mi v tom článku chybí...