Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ani Audi, ani BMW. McLaren vyvrátil spekulace o svém prodeji

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Internetem včera prosvištěla informace o odkoupení společnosti McLaren Group automobilkou Audi. Britové tvrzení dementovali. A nic pravdy prý není ani na zájmu BMW.

Smršť spekulací odstartoval článek na britském Autocaru, jenž s odkazem na vlastní důvěryhodný zdroj tvrdil, že odkup společnosti McLaren Group značkou Audi je hotovou záležitostí. Zdálo se to jako rozumný krok, vždyť koncern Volkswagen už roky hledá cestičky, kterak by se propracoval do šampionátu formule 1, kde má McLaren vlastní tým.

Vzápětí však vedení McLarenu přispěchalo s oficiálním prohlášením, ve kterém tuto informaci popřelo. „Informace o prodeji Audi je zcela nepřesná a usilujeme o odstranění tohoto článku. Technologická strategie McLarenu vždy zahrnovala průběžné diskuze o spolupráci s relevantními partnery včetně dalších automobilek, nicméně k žádné změně vlastnické struktury McLaren Group nedošlo,“ stojí v oznámení.

Video se připravuje ...

Podle německého tisku Automobilwoche však Audi není jedinou značkou, která by do McLarenu ráda investovala, ve hře podle něj mělo být i BMW. Mnichovská automobilka však spekulace rovněž vyvrátila a uvedla, že článek je zcela nepravdivý.

Kdy novináři požádali o vyjádření vedení Audi, dostali jen nekonkrétní odpověď o „běžném zvažování různých nápadů na spolupráci“. Na rozuzlení kolem britské automobilky a jejího týmu v šampionátu formule 1 si tak budeme muset ještě nějaký čas počkat. Audi přitom není jedinou značkou koncernu, která by o vstup do F1 měla zájem, už dříve se spekulovalo o možném zapojení Porsche.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme